Πέντε για το δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας

Πέντε συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τελικά το νέο Δήμο Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού, καθώς στις 13.10 είχαμε την κατηγορηματική δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτιστικών και προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιεράπετρας, δικηγόρου κ. Σπύρου Τσικαλουδάκη, ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός νέου ισχυρού ψηφοδελτίου συνεχίζεται.


Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται νυχθημερόν τα επιτελεία των πέντε υποψήφιων δημάρχων, προκειμένου να έχουν μέχρι την Κυριακή έτοιμα και, αν είναι δυνατόν πλήρη, τα ψηφοδέλτιά τους, στελεχωμένα με προσωπικότητες καταξιωμένες στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Ο συνδυασμός “Νέος Δήμος Ιεράπετρας, με το βλέμμα στο μέλλον”, με επικεφαλής το νομάρχη Λασιθίου κ. Σήφη Αναστασάκη και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε ήδη το εκλογικό του κέντρο πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνο τον πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας κ. Γιάννη Μεντζάκη.
Μιλώντας χθες στη “Νέα Κρήτη”, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης μάς είπε ότι «το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά είναι έτοιμο σε ποσοστό 95%. Θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί την Κυριακή πλήρες, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό του νέου δήμου. Ο συνδυασμός με όλα τα ονόματα θα δοθεί επίσημα τη Δευτέρα στον Τύπο, ενώ το πρόγραμμά μας θα δοθεί στους δημότες μας, αφού τυπωθεί την ερχόμενη εβδομάδα».
Ο συνδυασμός του κ. Σήφη Αναστασάκη έχει υπερπροσφορά ανθρώπων που θέλουν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του, ενώ αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα σε δημοτικά διαμερίσματα όπως στην Καλαμαύκα και στο Μύρτο, όπου κάποιοι έχουν βάλει “βέτο” για τη συμμετοχή κάποιων συγχωριανών τους στα τοπικά ψηφοδέλτια.
Εκτός από τα 35 ονόματα που δημοσιεύσαμε προχθές από το κεντρικό ψηφοδέλτιο της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται από το συνδυασμό του κ. Αναστασάκη και τα ονόματα των Γιώργου Αντωνάκη, Μαρίας Αγγελάκη-Καπελέρη, Ευαγγελίας Ι. Μιχαλάκη, Ελένης Φαφαλάκη, Χρήστου Γαλάνη, Χρυσοβαλάντη Παπαχατζάκη, Μανόλη Αδαμάκη και Άννας Διακάκη-Κοσμάτου.

Ο Σπύρος Τσικαλουδάκης

Ο συνδυασμός που θα έχει επικεφαλής το δικηγόρο κ. Σπύρο Τσικαλουδάκη στελεχώνεται από δυσαρεστημένους δημότες και στελέχη απ’ όλες τις πολιτικές αποχρώσεις και έχει σαν βάση του την αγροτική τάξη, χωρίς να αποκλείει εκπροσώπους από κάθε κοινωνική ομάδα.
«Προχωρούμε με αισιοδοξία, επισπεύδοντας τις διαδικασίες, για να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό εναλλακτικό ψηφοδέλτιο», μας είπε ο κ. Σπύρος Τσικαλουδάκης. «Στο συνδυασμό μας θα εκπροσωπούνται οι αγρότες και όλες οι κοινωνικές ομάδες του μόχθου και της εργασίας, και θα συμμετέχουν συνδημότες μας από κάθε πολιτικό χώρο. Θα είμαστε έτοιμοι και θα καταθέσουμε το ψηφοδέλτιο στην ώρα του. Τη Δευτέρα θα το δώσουμε στον Τύπο και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, που στηρίζεται από το ΚΚΕ και έχει επικεφαλής την κ. Μαρία Κοτσιφάκη, κατεβάζει ένα δυνατό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.
«Το ψηφοδέλτιό μας θα είναι πλήρες», μας είπε η κ. Μαρία Κοτσιφάκη. «Θα το καταθέσουμε μέχρι την Κυριακή και αμέσως μετά θα το δώσουμε στον Τύπο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε.

Τόπο στους νέους

Οι “Πολίτες εν δράσει” συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού νεανικού ψηφοδελτίου. «Την Κυριακή θα είμαστε έτοιμοι να το καταθέσουμε και να το δώσουμε ολοκληρωμένο στη δημοσιότητα», μας είπε η επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αλίκη Ξανθάκη.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το πρόγραμμά μας και την ερχόμενη εβδομάδα θα το ανακοινώσουμε με την εκλογική μας διακήρυξη», συμπλήρωσε.

“Η Αυτοδιάθεση-Αυτοδιαχείριση-Ανάπτυξη”

Ο συνδυασμός “Η Αυτοδιάθεση-Αυτοδιαχείριση-Ανάπτυξη”, με επικεφαλής τον οδοντίατρο κ. Νίκο Λαντζανάκη, έχει δραστηριοποιηθεί μόνο στο δήμο Μακρύ Γιαλού. «Το ψηφοδέλτιό μας θα είναι μινιμαλιστικό. Θέλουμε απλά να εκφράσουμε τον καταργούμενο δήμο Μακρύ Γιαλού. Θα είμαστε έτοιμοι μέχρι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα δώσουμε το συνδυασμό μας στον Τύπο. Το ψηφοδέλτιό μας είναι λογικό ότι δε θα είναι πλήρες. Ο ανεξάρτητος υπερκομματικός συνδυασμός μας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το πρόγραμμα και τη διακήρυξή του», μας είπε ο κ. Νίκος Λαντζανάκης.

[Νέα Κρήτη]