Aπεργούν οι περιπτερούχοι, εκτος την Αθήνα

Δεν θα συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα απεργία για το επόμενο τριήμερο οι περιπτεριούχοι της Αθήνας. Χαρακτηριστικά σε σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως διοικήσεως πρωτευούσης αναφέρεται :

«Το Σωματείο της Αθήνας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε καμία από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από ορισμένα σωματεία της επαρχίας μέχρι να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων που θα οριοθετούν οι αποφάσεις του Υπουργείου τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου».

Κλειστά θα παραμείνουν όμως από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες περίπτερα και ψιλικατζίδικα της περιφέρειας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων.

Οι περιπτερούχοι της περιφέρειας σημειώνουν, σε δηλώσεις τους, ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήματα του κλάδου είναι να καθορισθεί ένα ποσοστό κέρδους 8,2%, είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι περιπτερούχοι αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν καπνοβιομηχανικά προϊόντα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με ποσοστό κέρδους με μέσο όρο 3%.

Μέχρι σήμερα σε όλη την επικράτεια, περισσότερα από 1.200 είναι τα σημεία πώλησης που έχουν κλείσει, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και η αγωνία του κλάδου είναι να γίνει νομοθετική επαναφορά του ποσοστού κέρδους.

tovima.gr