Καταστροφή στις επιχειρήσεις των Χανίων, απο την απαγόρευση του καπνίσματος !!

Αναβολή του μέτρου για απαγόρευση του καπνίσματος σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, επικαλούμενος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε , πτώση του τζίρου σε πολλές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “η οικονομική κρίση επέφερε πτώση στον τζίρο έως και 75% με αποτέλεσμα να καταγράφεται έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και καθημερινά κλεισίματα”.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου επιβάρυνε την κατάσταση αυτή με τους εμπόρους να υποστηρίζουν ότι το μέτρο αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, χαρακτηρίζοντας το σωστό, αλλά άκαιρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Γιάννη Μαργαρώνη, ” η κατάσταση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος “είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Στις περικοπές που κάνει ο κόσμος είναι και η ψυχαγωγία. Οι καταστηματάρχες μπήκαν σε μια δύσκολη περίοδο που γίνεται ακόμα δυσκολότερη με την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Δεν είμαστε αντίθετοι στο μέτρο -που είναι σωστό από άποψη υγείας- αλλά είναι άκαιρο αυτή τη στιγμή να εφαρμοστεί, αφού κάτι τέτοιο θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον τζίρο, που σημαίνει ότι θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα χαθούν θέσεις εργασίας.” Όπως τόνισε, ο σύλλογος ζητά να υπάρξουν βελτιώσεις στο μέτρο προς όφελος των μαγαζιών αλλά και των πολιτών. Α.Νομικός.

[Chaniatown]