Βροχή τα επιδόματα !! Γ.Παπανδρέου: Έκτακτο βοήθημα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Περιστέρι. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας πως η «ΝΔ έβαλε φωτιά στην Ελλάδα και ζητά από μας να τη σβήσουμε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, έκανε λόγο για μια πρώτη συμβολική κίνηση και ανακοίνωσε ότι η ενίσχυση θα δοθεί στο τέλος Δεκέμβρη μαζί με τη σύνταξη.

Όπως ανέφερε, το ύψος και οι προϋποθέσεις της ενίσχυσης θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας πως «όχι μόνο εγκατέλειψαν τη χώρα για να σκάσει η βόμβα στα χέρια τα δικά μας, αλλά κρύβονται και υποκρίνονται. Η ΝΔ έβαλε φωτιά στην Ελλάδα και ζητά από μας να τη σβήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Διακαναλική συνέντευξη τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα σχεδιάζει να δώσει διακαναλική συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη σήμερα και ενημερώθηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας από κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ώστε να ορίσουν τους εκπρόσωπους τους- δημοσιογράφους που θα μετάσχουν στη συνέντευξη.

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η αιφνιδιαστική απόφαση σηματοδοτεί μία ευρεία κινητοποίηση της κυβέρνησης εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου, αλλά και την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει προσωπικά το ρίσκο του αποτελέσματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει εκ νέου τη Δευτέρα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει και της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αντιθέτως, όπως αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός, θα υπάρξουν μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

[ΤΑ ΝΕΑ On-line]