Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου : Κινηματικό χαρακτήρα λαμβάνει η διαμαρτυρία

Όλοι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια που θα γίνει για να επαναλειτουργήσει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που παραμένει κλειστό για περισσότερο από πέντε χρόνια.

Ο λόγος για τη σιωπηλή, καθιστική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, στις 8.30μ.μ. έξω ακριβώς από το Μουσείο.

Πρόκειται για μία κίνηση την οποία ξεκίνησαν ενεργοί πολίτες, αρκετοί από τους οποίους έτυχε να είναι μέλη του ΤΕΕ-ΤΑΚ, όπου και μετέφεραν την ιδέα και ζήτησαν τη στήριξη του φορέα. «Φυσικά και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώσαμε ότι θα στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία και θα καλέσουμε όλα τα μέλη μας σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες. Πρόκειται για μία εθελοντική και ειρηνική κίνηση που θα έπρεπε να στηριχτεί από όλους μας» επισημαίνει στην «Τ» ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Πέτρος Ινιωτάκης.

Ωστόσο, συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια έχουν ήδη δηλώσει κι άλλοι φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης και άλλοι.

«Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας, όχι μόνο για λόγους τουριστικής προβολής της Κρήτης, αλλά και επειδή αυτό που συμβολίζει το κλειστό για τόσα χρόνια Μουσείο είναι η απαξία, η υπανάπτυξη, η υποβάθμιση του νησιού και νομίζω ότι πλέον στερούμε από τους επισκέπτες μας που προέρχονται από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν και να θαυμάσουν την ιστορία του μινωικού πολιτισμού, μέσα από μοναδικά για τον κόσμο ευρήματα» συνεχίζει ο ίδιος.

Δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται ότι ούτε μέχρι το 2012 θα είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπως είχε ανακοινώσει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο.

Η ίδια τότε ήταν επικριτική απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ., στη διάρκεια της οποίας ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μουσείο, για την οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ είχε επισημάνει ότι «πέταξε» πολύτιμο χρόνο και δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία του Μουσείου, ενώ είχε τονίσει ότι αυτόν το χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «τρέχει» για να αναπληρώσει τα πέντε χρόνια αδράνειας που προηγήθηκαν…

Λίγους μήνες μετά, στις αρχές Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ξανά από το Ηράκλειο, είχε δεσμευτεί ότι θα προωθήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να καμφθούν τα τυχόν «εμπόδια».

Όμως, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα… αν και οι κτιριακές υποδομές του Μουσείου έχουν ολοκληρωθεί, εκτός του περιβάλλοντα χώρο του.

Γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαμαρτυρηθούν…

[2810.gr]

ΣΧΟΛΙΟ

Να μας επιτραπεί να πούμε ότι βάλαμε και μεις το λιθαράκι μας αφου δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή να φωνάζουμε για αυτην την απαράδεκτη κατάσταση… για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς…
Ξενοδοχεία αξίας αρκετών τρις ευρω υπάρχουν στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ και σε όλη την ΚΡΗΤΗ, τζίροι πολλων τρις γίνονται επίσης… και δεν υπάρχει ένς τρόπος να φτιαχτεί ή επισκευαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ;;

Και για να πάμε στα Χανιά μας, χθες κιόλας -τυχαίο ;; δεν νομίζω…- ανακοινώθηκε κάτι για το δικό μας ΝΕΌ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ένα προσχέδιο-μακέτα του οποίου είδαμε και μας έκανε η εντύπωση, η κακογουστιά και η αρχοντο-μοντερνιά που αποπέμπει…

Ο Αδιάκριτος