Νικητής ο Ρόσσι στη Μαλαισία, πρωταθλητής ο Λορένθο

Στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα του Moto GP έφτασε ο Βαλεντίνο Ρόσι στον αγώνα της Μαλαισίας στην πίστα της Σεπάνγκ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χόρχε Λορένθο.

Μπορεί ο Ρόσι να εκκίνησε από την έκτη θέση, ωστόσο στον αγώνα κατάφερε να δει την καρό σημαία πρώτος, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Την καλή χθεσινή απόδοση διατήρησε και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος κέρδισε μια θέση, τερματίζοντας δεύτερος.

Χωρίς άγχος και ανησυχία ο Λορένθο, που πλέον και μαθηματικά κατέκτησε το πρωτάθλημα, συμπλήρωσε το βάθρο, ύστερα από την απουσία του Ντάνι Πεντρόσα. Απογοήτευση επικράτησε στην Ducati με τον Στόνερ να πέφτει και να εγκαταλείπει και τον Χέιντεν να χάνει τη θέση του και να τερματίζει έκτος.

Με δεδομένη την απουσία του Ντάνι Πεντρόσα λόγω τραυματισμού, ο Λορένθο χρειαζόταν μόλις μία 9η θέση για να σφραγίσει τον τίτλο. Παρόλα αυτά έδειξε στην αρχή να έχει τη διάθεση να παλέψει για τη νίκη, κρατώντας την πρωτοπορία της κούρσας από την pole position, με τον Ντοβιτσιόζο να τον ακολουθεί κατά πόδας.
Ο Κέισι Στόνερ ήταν κι αυτός στη μάχη, αλλά πριν ακόμα συμπληρωθεί ο 1ος γύρος έπεσε από την Ducati του, με αποτέλεσμα να πει αντίο στην ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ στις νίκες μετά την Αραγκον και το Μοτέγκι.
Ο Ρόσι έκανε κάκιστη εκκίνηση, πέφτοντας στην 11η θέση, αλλά στη συνέχεια άρχισε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση. Κάνοντας το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο έφτασε να είναι 3ος μέχρι τον 4ο γύρο.
Στον 9ο γύρο ο Ντοβιτσιόζο κατάφερε να περάσει τον Λορένθο, όπως έκανε και ο Ρόσι έναν γύρο αργότερα, στήνοντας μια ιταλική μονομαχία για τη νίκη.
Ο Γιατρός πέρασε μπροστά στον 11ο γύρο, βουτώντας στα φρένα της στροφής 9, αλλά ο Ντόβι είχε απάντηση, η οποία ήρθε πέντε γύρους πριν από το τέλος. Η χαρά του αναβάτη της Honda κράτησε μόλις μισό γύρο, καθώς ο Ρόσι τον πέρασε ξανά στην ίδια στροφή και έκανε οριστικά δική του την πρώτη θέση.
Ο Ρόσι επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα της σεζόν στο Κατάρ, βάζοντας τέλος στην πιο μακρά προσωπική του περίοδο ξηρασίας από νίκες στα MotoGP.
Ο Λορένθο ήταν για πολλή ώρα κοντά στους δύο πρώτους, αλλά στους τελευταίους γύρους άφησε το χέρι από το γκάζι, μην έχοντας στο μυαλό του τίποτα άλλο πέρα από τον τίτλο.
Μια επιτυχία που ο 23χρονος αναβάτης πανηγύρισε κρατώντας μια μικρή ταμπέλα που έγραφε “Game Over” και έχοντας δίπλα του δύο φίλους του ντυμένους ως Μάριο και Λιούτζι, τους γνωστούς ήρωες βιντεοπαιχνιδιών. Και αφού πήρε τα συγχαρητήρια και από τον Ρόσι, έφυγε με μια μεγάλη ισπανική σημαία για να κάνει τον γύρο του θριάμβου.
Την 4η θέση στην κούρσα πήρε ο Μπεν Σπιζ της Tech 3 Yamaha, με τους Αλβαρο Μπαουτίστα (Suzuki) και Νίκι Χέιντεν (Ducati) να ακολουθούν.
Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσι, Yamaha, 41:03.448
2. Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +0.224
3. Λορένθο, Yamaha, +6.035
4. Σπις, Monster Yamaha, +13.676
5. Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, +15.406
6. Χέιντεν, Ducati, +18.826
7. Αογιάμα, Interwetten Honda, +20.218
8. Σιμοντσέλι, San Carlo Honda, +23.574
9. Μελάντρι, San Carlo Honda, +23.964
10. Ντε Πουνιέτ, LCR Honda, +31.850
11. Μπαρμπερά, Paginas Amarillas, +38.579
12. Κάλιο, Pramac Racing, +38.849

[woop.gr]