Γαλλικό «oui» για σύνταξη στα 62

Τη θετική ψήφο της γαλλικής Γερουσίας κέρδισε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για σύνταξη στα 62 χρόνια, ένα κανονιστικό πλαίσιο που δέχεται ήδη δριμύτατες επικρίσεις από την πλευρά τόσο της Αριστεράς όσο και των εργατικών συνδικάτων.

Με 186 ψήφους υπέρ έναντι 153 κατά η Γερουσία ψήφισε το άρθρο-κλειδί του σχεδίου αναμόρφωσης των συντάξεων, θέμα που προκάλεσε έντονη διαμαρτυρία της Αριστεράς και των συνδικάτων, χωρίς να υπάρξει καμία τροποποίηση από την εκδοχή που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο από τη Βουλή.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Γερουσία θα ψηφίσει το κείμενο στο σύνολό του στις 20 Οκτωβρίου και ότι οι δύο Βουλές θα συμφωνήσουν στο οριστικό κείμενο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η απάντηση των συνδικάτων στην υιοθέτηση του σχεδίου αναμόρφωσης των συντάξεων θα δοθεί στις 16 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση ημέρας δράσης και κινητοποιήσεων κατά της απόφασης για αλλαγή στις συντάξεις.

zougla

ΣΧΟΛΙΟ

Οι Γάλλοι πάλεψαν για να μην πάει  ο Σαρκοζύ την σύνταξη στα 65 και τελικά με τον κοινό νου φαινόταν ότι θα πάει κάπου ενδιάμεσα, ή στα 62 ή στα 63, πράγμα που τελικά έγινε !
Στην Ελλάδα φαίνεται κοινος νους δεν υπάρχει…