“Πελαγινή” Το νέο βιβλίο της Βικτώριας Θεοδώρου

Η νουβέλα της ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου «Πελαγινή» κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τον νεοσύστατο χανιώτικο εκδοτικό οίκο «Κεδρισός».

Όσον αφορά στο θέμα του βιβλίου, το «χρονικό μιας σπάνιας ερωτικής φιλίας ανάμεσα σ΄ένα νέο άνδρα και μια ώριμη γυναίκα», είναι μόνο το πρόσχημα, προκειμένου η συγγραφέας να μιλήσει για την ανιδιοτέλεια και τη γενναιοδωρία των αισθημάτων,…

την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, την σταθερότητα και την ισόβια διάρκεια της αληθινής αγάπης.

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο της από την αληθινή ζωή μιας γυναίκας με την οποία υπήρξαν σε νεότερη ηλικία συνεξόριστες στα νησιά του μίσους, την περίοδο 1948-1952.

Η αισθηματική αυτή νουβέλα είναι το πέμπτο από τα πεζά έργα της σημαντικής Ελληνίδας δημιουργού (Στρατόπεδα γυναικών, Τράϊκο, Γαμήλιο δώρο, Δεσποινίδες της οδού Λαμψάκου).

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στο καφέ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό λιμάνι – Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά) παρουσία της ποιήτριας και πεζογράφου, η οποία μετέχει με την κατάθεση της προσωπικής της μαρτυρίας στην ενότητα «Η δεκαετία του 1940: Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος» της ημερίδας – έκθεσης για την Προφορική Ιστορία στο Νομό Χανίων που πραγματοποιείται από 09/10/2010 – 11/10/2010 στο ΚΑΜ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.

neatv.gr

Βικτωρία Θεοδώρου