2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου στο Πάρκο Γεωργιάδη – 15 & 16/6

2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου στο Πάρκο Γεωργιάδη-Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου, ως τιμώμενη πόλη του Φεστιβάλ Refugee Week Greece, διοργανώνει στο Πάρκο Γεωργιάδη το «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 16 Ιουνίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ..

Το Φεστιβάλ Refugee Week Greece (Φεστιβάλ Ελλάδος της Εβδομάδας Προσφύγων) επιστρέφει για τρίτη χρονιά, συνεχίζοντας να ενισχύει το παγκόσμιο κίνημα που γιορτάζει την ανθεκτικότητα, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που έχουν βιώσει αναγκαστικό εκτοπισμό. Το Refugee Week Greece τιμά τη συνεισφορά και τις αυθεντικές ιστορίες των μεταναστών & προσφύγων και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η έναρξη το Φεστιβάλ Ελλάδος της Εβδομάδας Προσφύγων γιορτάζεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της χώρας. Για  το 2024 τιμώμενη πόλη είναι το Ηράκλειο.

Το «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» στοχεύει να αναδείξει και να χαρεί τις συνεχιζόμενες τοπικές προσπάθειες για την ένταξη, τις πολιτιστικές γιορτές και την προώθηση της ενότητας της κοινότητας. Επιδιώκει επίσης να συμβάλλει στην ανάδειξη τοπικών γεύσεων και πολιτιστικών χαρακτηριστικών με κύρια θεματική το «καλωσόρισμα», ως μία συμβολική πράξη που διατρέχει και ενώνει τους πολιτισμούς. Κατά τη διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις ψυχαγωγικού, περιβαλλοντικού και εικαστικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια και να απολαύσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα και γεύσεις από διάφορες κουζίνες συλλόγων και κοινοτήτων της Κρήτης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου- Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων- με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, και την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR). Ενεργή συμμετοχή έχουν τοπικοί Φορείς, Σύλλογοι μεταναστευτικών & προσφυγικών κοινοτήτων – Μέλη του ΣΕΜΠ, Πολιτιστικοί, Περιβαλλοντικοί Συλλόγοι και Εθελοντικές Οργανώσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΔΕΠΑΝΑΛ” και την ευγενική χορηγία της εταιρίας S/M Χαλκιαδάκης Α.Ε.. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αναστασία Μπιτζιλέου, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για εθελοντική παροχή υγειονομικής κάλυψης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ υποστηρίζει και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ένα δίκτυο 18 δήμων, στο οποίο το Ηράκλειο έχει πολύ ενεργό ρόλο από την αρχή της λειτουργίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα της δράσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/events/455809103725051