Γιώργος Αμυράς: “Προσπαθώ να ταρακουνήσω την Αθήνα”

«Στο συνδυασμό δεν έχω κανέναν διάσημο, ούτε πολιτικό. Είναι μόνο νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες» δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας.. Aπό την εκπομπή …«Μένουμε Ελλάδα» στον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς φοράει τη βερμούδα και τα αθλητικά παπούτσια του, καβαλάει το ποδήλατό του και παίρνει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια αναδεικνύοντας τις κακοτεχνίες της πρωτεύουσας και διεκδικώντας παράλληλα την ψήφο των Αθηναίων. «Δεν νιώθω ότι κατεβαίνω στην πολιτική. Προσπαθώ να ταρακουνήσω και να αλλάξω την πόλη μου. Κάτω από το σπίτι μου, στην πλατεία Βραζιλίας, υπήρχαν τα κάγκελα που είχε βάλει ο Αβραμόπουλος για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια. Ομως, τα κάγκελα εμπόδιζαν την πρόσβαση των πολιτών στο πάρκο της περιοχής. Κάποια στιγμή, επί Κακλαμάνη, βλέπω ότι τα κάγκελα βγήκαν, και λέω μπράβο, κάτι έκανε ο Νικήτας. Δίνει ανάσα στο πάρκο. Η χαρά μου δυστυχώς κράτησε δύο μέρες διότι σε εκείνο το σημείο ήρθαν τα συνεργεία του δήμου και έφτιαξαν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Εκεί, είπα, τελείωσε, θα βάλω για δήμαρχος» λέει ο Γιώργος Αμυράς, περιγράφοντας την αρχική σύλληψη της ιδέας να βάλει μπροστά για το δημαρχιακό κατοστάρι. «Ολα ξεκίνησαν από τη σελίδα μου στο Facebook και το πράγμα άρχισε να θεριεύει με τη διάδοση από στόμα σε στόμα. Στο συνδυασμό μου δεν έχω κανέναν διάσημο, ούτε πολιτικό ούτε πρόσωπα που απασχολούν τον δημόσιο βίο. Είναι μόνο νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες που ζουν και βιώνουν καθημερινώς τα προβλήματα τούτης της πόλης. Εάν οι Αθηναίοι με εκλέξουν, θα λειτουργήσω όπως κάθε πολίτης που μπορεί να γίνει δήμαρχος για μία μέρα».
Δεν φοβάται να συνεργαστεί ακόμη και με κρατικοδίαιτους μανδαρίνους, που έχουν καταλάβει θέσεις-κλειδιά στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς: «Εχω μάθει να ακούω, είμαι πολύ καλός ακροατής. Από την άλλη μεριά, δεν υποκύπτω διότι πιστεύω ότι το αφεντικό μου δεν είναι ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος. Ανώτατος άρχων είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του»

[espresso]