Έρχονται για οικονομικές συνεργασίες οι Κινέζοι

Με φόντο μια θερμή πολιτική σχέση και μια δυναμικά εξελισσόμενη οικονομική συνεργασία, με αιχμή τη ναυτιλία και τις επενδύσεις,φτάνει αύριο ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα,πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Σινχούα,χαρακτήρισε την επίσκεψη «επιτομή του δυναμισμού και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών». «Τον υποδεχόμαστε», προσθέτει, «με μεγάλη εγκαρδιότητα. Αυτή η επίσκεψη δείχνει την πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση την οποία αναπτύσσουμε προς αμοιβαίο όφελος».

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια που πρωθυπουργός της Κίνας επισκέπτεται την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας της Κίνας με την Ελλάδα και με την ΕΕ συνολικά», αναφέρει σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Λούο Λιντσουάν.

Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας, επισημαίνει ότι «ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός μας, θα στείλει μήνυμα προς τον κόσμο ότι η Κίνα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και ότι η Κίνα αναλαμβάνει συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα και την ΕΕ για να ξεπεράσει την κρίση».

Αμέσως μετά την άφιξή του,ο Γουέν Τζιαμπάο θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου και θα υπογραφούν συμφωνίες σε διακρατικό και ιδιωτικό πεδίο.

Το βράδυ,ο έλληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών, δεδομένου ότι οι δύο χώρες διαθέτουν τους δύο μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους του κόσμου.

[2810.gr]

ΣΧΟΛΙΟ

Αντε ρε παιδιά μην αργείτε… να βγούμε απο την κρίση…