Μια ακόμα παράσταση με Παραμύθια από την Μικρά Ασία θα δώσει ο Νίκος Μπλαζάκης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μικρά Ασία. Προσφυγικός Ελληνισμός».

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης –Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε συνεργασία με το

Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, τους Συλλόγους Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία» και «Παναγία Σουμελά», την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών, το Λύκειο Ελληνίδων

Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Κρήτης παρουσιάζουν το επετειακό ιστορικό χρονικό: «Μικρά Ασία, Έκθεση Προσφυγικού Ελληνισμού».

Επιμελητής της Έκθεσης είναι ο Λευτέρης Λαμπράκης, ενώ η οργάνωση και η παραγωγή της ανήκει στην Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Η έκθεση περιλαμβάνει χάρτες, έργα τέχνης, σπάνιες εκδόσεις, εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια, φωτογραφίες, γκραβούρες, ενδυμασίες, κοσμήματα, χειροτεχνήματα, προσωπικά αντικείμενα, πολεμικά κειμήλια, εκτεταμένο αρχειακό υλικό, εφημερίδες, επιστολές, κάρτες και πολλά άλλα τεκμήρια. Αποσπάσματα από προσωπικές μαρτυρίες συμπληρώνουν την αφήγηση της σημαντικής Ιστορίας. Το υλικό της Έκθεσης προέρχεται από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους, καθώς και από ιδιωτικές Συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 – Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00