Ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πέργαμος» και η Αντιπεριφέρεια Χανίων συνδιοργανώνουν διήμερη δράση για τα άγρια χόρτα, στις Βρύσες Κυδωνίας, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου 2023.

“Στην γη των αγίων χόρτων”
Η δράση θα ξεκινήσει το Σάββατο 28/01 στις 10:00  όταν μικρές ομάδες νέων ανθρώπων που θα διαμορφωθούν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης θα μάθουν την παραδοσιακή τέχνη του μαζέματος χόρτων στο βουνό αλλά και της προετοιμασίας τους για το μαγείρεμα. Η δράση θα συνεχιστεί την Κυριακή 29/01 στις 10:00 σε παραδοσιακά σπίτια του χωριού, όπου οι ομάδες μας, θα μάθουν να αξιοποιούν τα χόρτα σε παλιές συνταγές από τις γιαγιάδες μας αλλά και σε σύγχρονες προτάσεις από τον επαγγελματία σεφ Γιάννη Κατσιφαράκη.

Η δράση θα κορυφωθεί με ανοιχτή εκδήλωση για όλους, την Κυριακή 29/01 και ώρα 13:00 στο κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Βρυσών, με προβολή του ντοκιμαντέρ “Άγρια χόρτα μια πολύτιμη κληρονομιά μας”, παραγωγής του Δήμου Πλατανιά, κέρασμα μεζέ από συνταγές με βάση τα χόρτα και παραδοσιακή μουσική από τον Γιώργο Μυλωνάκη και το συγκρότημά του.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Οι θέσεις στις ομάδες είναι περιορισμένες. Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων για τις ομάδες: 6976 187 606

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά και με χορηγοί επικοινωνίας το Δίκτυο Fm 91.5