Δύο χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχημένη παρουσία στην Αθήνα, το Green Design Festival επιστρέφει στις πλατείες της πόλης από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Με την συνεργασία 150 σχεδιαστών από όλους τους κλάδους του design, αρχιτεκτόνων, εικαστικών και εθελοντών, διοργανώνεται αυτή η πρωτότυπη, ανοιχτή για το κοινό δράση με κεντρικό σύνθημα «Βλέπω Πράσινο».

HIGHLIGHTS

  • Πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο www.greendesignfestival.gr

Το κοινό, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, την εικόνα και το design, καλείται να δει την πόλη με διαφορετική οπτική, να μάθει για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, να εξερευνήσει τις ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να αναπτύξει οικολογική συνείδηση.

Σκοπός του Green Design Festival είναι να μιλήσει για έναν σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον, μέσα από το design και τις εφαρμογές του και να αναδείξει το ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σχεδιασμό, στην αρχιτεκτονική και τις εφαρμογές της ως λειτουργικές προτάσεις τρόπου ζωής.

Κέντρο των δράσεων του φετινού Green Design Festival είναι το EcoMuseum στην Πλατεία Συντάγματος, μιας -φιλικής προς το περιβάλλον- ανακυκλώσιμης κατασκευής, όπου φιλοξενούνται εκθέσεις, εκδηλώσεις, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Πρόκειται για ένα πράσινο αρχιτεκτόνημα, που περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, ένα μικρό κατάφυτο αμφιθέατρο και μια σκηνή τροφοδοτούμενη από ηλιακά πάνελ.

Το μουσείο μεταφέρει, ως κεντρικό μήνυμα, τη δυνατότητα επιστροφής του πρασίνου στην πόλη, ενώ και το ίδιο είναι ένα πρωτότυπο έκθεμα και μια καινούργια πρόταση για τους δημόσιους χώρους στην πόλης.

Παράλληλα με το EcoMuseum, αρχιτεκτονικά εκθέματα βρίσκονται σε 7, ακόμη, κεντρικά σημεία της Αθήνας, καλώντας το κοινό σε μια διαφορετική θέαση της πόλης.


Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις εξής θεματικές ενότητες:

Αρχιτεκτονική και κλιματική αλλαγή

Industrial Design

Dity Fashion Tales

Green Graphic Design

Open Green Library

Μεσογειακός κήπος

Green Screenings

Bλέπω πράσινο μαζί σου

Στην πόλη

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ecomuseum

Ανθρακικά ουδέτερο, φιλικό προς το περιβάλλον φεστιβάλ

Βλέπεις πράσινο;

Το Green Design Festival δίνει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σ’ αυτή την πρωτοβουλία. “Τραβήξτε” ή δημιουργήστε εικόνες και video από μέρη, ανθρώπους και αντικείμενα που σας κάνουν να βλέπετε πράσινο, στείλτε το υλικό με το όνομά σας στο isee@greendesignfestival.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και δείτε το δικό σας πράσινο στο site του φεστιβάλ!

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χούρσογλου
Σύμβουλος Σχεδιασμού Προγράμματος: Έφη Κομνηνού

Το Green Design Festival διοργανώνεται από την μη-κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού, Brainlab και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΥΠΕΚΑ.

[monopoli.gr]