Βραβεία για πολλές παραγωγές της ΕΡΤ

Με πολλά και σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν συμπαραγωγές της ΕΡΤ στο 33ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.Πάλι καλά που κερδίζουν κανένα βραβείο,γιατί στα νούμερα είναι μακράν τελευταία.

Η ταινία «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ της Βενετίας, απέσπασε στη Δράμα το Α’ Βραβείο Μυθοπλασίας και το Ειδικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης», καθώς και τις Τιμητικές Διακρίσεις Σεναρίου (Γιώργος Ζώης), Κοστουμιών (Κική Καράμπελα) και Σκηνικών (Πηνελόπη Βαλτή). Ακόμα, η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Αρτιότερης Τεχνικά Ταινίας που απονέμει κάθε χρόνο η Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στην κατηγορία Ταινιών Μυθοπλασίας…..



Η ταινία «131/2» του Χάρη Βαφειάδη απέσπασε το Β’ Βραβείο Μυθοπλασίας και την Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Αλεξάνδρα Χασάνι), καθώς και το Βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος για την καλύτερη ταινία του ελληνικού τμήματος.

Οι δύο ταινίες είναι συμπαραγωγές της ΕΡΤ στο πλαίσιο το προγράμματος «μικροφίλμ», μία πρωτοβουλία της δημόσιας τηλεόρασης που στοχεύει στην προώθηση της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην υποστήριξη νέων σκηνοθετών, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιλεγμένων προτάσεων κάθε χρόνο.

Επίσης, η ταινία του Γιάνη Μπουγιούκα «Ο Μάριος και το κοράκι», η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υποστηρίχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «μικροφίλμ 2010» με τεχνικές παροχές από το Τμήμα Κινηματογραφίας της ΕΡΤ.

[tvnea]