Δήμος Πλατανιά: Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Σπανάκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ» του Κώστα Σπανάκη, που παρουσιάζει ο Δήμος Πλατανιά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής ΑΡ.ΜΗΧ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, “…η λειτουργία και ο ρόλος του Πολύκεντρου Βουκολιών ως πολυχώρος ανάπτυξης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαμε όταν πριν λίγα χρόνια το δημιουργήσαμε με αυτόν τον σκοπό. Οι παραπάνω δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε Χανίων…” ενώ επίσης τόνισε ότι “οι “Γαλάζιες Κυρίες” του εικαστικού Κώστα Σπανάκη ενώνουν το χθες με το σήμερα, την αρχαία μινωική εποχή με τη σύγχρονη, με τρόπο καλαίσθητο, φρέσκο και παραστατικό..” και συνεχάρη όλους τους συντελεστές.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η επιμελήτρια της έκθεσης δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, η οποία αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της τέχνης του Κώστα Σπανάκη καθώς και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος μίλησε για την πηγή έμπνευσής του και τις επιρροές που δέχτηκε από την παιδική του ακόμα ηλικία.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, Ασπασία Λουπάκη και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού& Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου κ.Πέτρος Μαρινάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανιά κ. Γεώργιος Κουκουτσάκης, ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και πλήθος κόσμου.

Διάρκεια έκθεσης : 6/11/2022 – 25/11/2022
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00π.μ. – 13:00 , Σάββατο: 17:00 – 20:00 &
Κυριακή: 11:00π.μ. – 19:00
Η είσοδος στο Πολύκεντρο Βουκολιών θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

kriti24.gr