Πότε θα καταβληθούν τα τελευταία επιδόματα της χρονιάς: Όλες οι ημερομηνίες – Πάνω από 1,5 εκατ. οι δικαιούχοι

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν αυτή την εβδομάδα στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων.

Το τελικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι στις 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων –τα περίφημα 250 ευρώ- ενώ στις 31 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή, θα πιστωθούν τα χρήματα και στους δικαιούχους του επιδόματος αναπηρίας.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει μια ακόμη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης (για όσους αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και ανήρτησαν τα στοιχεία στην πλατφόρμα My Θέρμανση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης μπορεί να γίνει ακόμη και την Δευτέρα 27/12 καθώς οι κατάλογοι με τους δικαιούχους είναι ήδη έτοιμοι.

Η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιανουάριο, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για το Δεκέμβριο περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- στον προγραμματισμό των καταβολών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων Οργανισμών για την εβδομάδα 27-31 Δεκεμβρίου. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν περί τα 645,4 εκατ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους.

thetoc.gr