Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το σύλλογο PRAXIS διοργανώνουν το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός και αναγνωρισμένη εκδήλωση από το 2014.
Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ στα Χανιά, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ώρα 21:00. Μια βραδιά με μαγευτικές μουσικές, εμπνευσμένη από δύο παγκόσμια αναγνωρισμένα μουσικά σχήματα και ένα καταξιωμένο Κρητικό ντουέτο.
Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μουσικά σεμινάρια και μαθήματα 23 και 24 Ιουλίου στο Ίδρυμα Καψωμένου και στο ΚΑΜ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο Praxisnpo@gmail.com.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:
Οι Human Touch, μετά από 20 χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.
Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας, ούσα άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα. Οι Human Touch έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη όπου παίζουν όλο και πιο συχνά. Οι Human Touch όντως είναι ένα «ανθρώπινο άγγιγμα».
David Lynch – τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φωνή, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, φλογέρα, κρουστά.
Γιώτης Κιουρτσόγλου – ηλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon.
Σταύρος Λάντσιας – πιάνο-πλήκτρα, τύμπανα, κλασσική κιθάρα, μελόντικα
***********
Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο με φιλική Συμμετοχή τον Γιώργο Βογιατζή λύρα & φωνή. Η έμπνευση της Μαρίας Μανουσάκης πηγάζει από τον σεβασμό της προς αυτούς που, ενάντια σε όλα, αντιμετωπίζουν έναν σθεναρό αντίπαλο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, τις πεποιθήσεις και τα δικαιώματα τους. Η Μαρία αναμιγνύει εικόνες από παραδοσιακές.
κρητικές μελωδίες, με εξάρσεις Νεοϋορκέζικης τζαζ και μουσικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής. Οι διακεκριμένοι και πολυπολιτισμικοί μουσικοί της, δίνουν το δικό τους χρώμα στις συνθέσεις της. Το αποτέλεσμα δημιουργεί μια ηχητική γιορτή έντονων, δραματικών και ξεσηκωτικών ήχων από τη μια, καθώς και εκφραστικών και μελαγχολικών μελωδιών από την άλλη.
Μαρία Μανουσάκη – βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος – πιάνο
Μιχάλης Ευδαίμων – ηλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο)
Παναγιώτης Κωστόπουλος – ντραμς, κρουστά
Γιώργος Βογιατζής – λύρα, φωνή
***********
Ο Στρατής Σκαράκης είναι ένας ανερχόμενος παραδοσιακός βιολιστής με γνήσιο Κρητικό παίξιμο που μεταδίδει στο κοινό του το χρώμα και το βίωμα της περιοχής Κισσάμου από όπου κατάγεται.
Στράτος Σκαράκης : βιολί, φωνή

haniotika-nea.gr