Το Ρέθυμνο αποχαιρέτησε τον εκδότη των «Ρ.Ν.»

Με πάνδημη συμμετοχή το Ρέθυμνο αποχαιρέτισε τον ιδρυτή των «Ρεθεμνιώτικων Νέων» Γιάννη Χαλκιαδάκη που έφυγε το βράδυ της π. Πέμπτης σε ηλικία 85 χρόνων. Στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων ο κόσμος που συνέρρεε με απόλυτη τάξη εκπροσωπούσε όλες τις γενιές και δημιουργούσε την αίσθηση μιας επαφής του παρελθόντος με το παρόν. Αυτό που είχε καταφέρει ο εκλιπών με την απαράμιλλη πένα του.

Να συνδέει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας μέσα από τη συνεχή προτροπή του για διεκδικήσεις, προκειμένου το Ρέθυμνο να βρίσκεται πάντα σε τροχιά ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στον κόσμο που με ειλικρινείς εκδηλώσεις θλίψης αποχαιρετούσε τον προσφιλή μας νεκρό, ήταν και αρχές από όλη την Κρήτη. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από το ιερατείο που συμμετείχε με επικεφαλής τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Άνθιμο Μαντζουράνη.

Επικήδειους εκφώνησαν ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης και εκπρόσωπος των συνεργατών του εκλιπόντος ενώ ανεγνώσθη συλλυπητήριο μήνυμα και του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Στο μεταξύ σωρεία ψηφισμάτων καταφθάνουν στα γραφεία της εφημερίδας από τοπικούς και άλλους φορείς που εκφράζουν τη θλίψη τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια.

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Το Ρέθυμνο κήδεψε με πάνδημη συμμετοχή τον ιδρυτή των «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ»

Σε μια απέριττη τελετή που κυριαρχούσε το συναίσθημα, κηδεύτηκε χθες το απόγευμα ο ιδρυτής των «Ρ.Ν.» Γιάννης Χαλκιαδάκης. Από τις 3 το μεσημέρι, που είχε εκτεθεί η σορός για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων, ένα πλήθος κόσμου απέδιδε τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα. Μια επικύρωση της πολύχρονης δράσης του ήταν η έντονη αυτή παρουσία της τοπικής κοινωνίας. Και το πιο σημαντικό ότι όλες οι γενιές συναντήθηκαν μπροστά στο φέρετρο του αλησμόνητου εκδότη μας. Αυτό που είχε πετύχει με την απαράμιλλη πένα του. Να συνενώνει την τοπική κοινωνία, κάθε φορά που το Ρέθυμνο διεκδικούσε ευκαιρίες για την ανάπτυξή του.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος συμπαραστατούμενος από ιερείς και των δύο Μητροπόλεων, με επικεφαλής τους Πρωτοσύγγελους αυτών πατέρες Άνθιμο Μαντζουράνη και Φιλόθεο Κουκουναρά.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας ενώ αρχές από όλη την Κρήτη έδωσαν με την παρουσία τους το στίγμα της αναγνώρισης μιας πολύχρονης κοινωνικής προσφοράς του Γιάννη Χαλκιαδάκη σε όλους τους τομείς.

Παρέστησαν: Οι βουλευτές Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη και Λευτέρης Αυγενάκης, οι νομάρχες Ρεθύμνης Γιώργος Παπαδάκης και Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, οι δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Κουλούκωνα Δημήτρης Κόκκινος, Φοίνικα Μανόλης Μαστορογιαννάκης, Συβρίτου Μιχάλης Πετρακάκης, Τεμένους Γιώργος Βιτώρος, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, οι τέως βουλευτές Μανόλης Λουκάκης, Στέλιος Νικηφοράκης, ο τέως υφυπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας Σταύρος Αρναουτάκης, αντιδήμαρχοι και αντινομάρχες, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκδότες Κρητικής Επιθώρησης Γιάννης και Γιώργος Καλαϊτζάκης, Ρεθέμνους Γεωργία Καραγιαννάκη, Πατρίδας Ηρακλείου Άκης Μυκωνιάτης, Χανιώτικων Νέων Γιάννης Γαρεδάκης, η διευθύντρια του Κήρυκα Χανίων Ειρήνη Χνάρη, οι διευθυντές του STUDIO Ρέθυμνο Κώστας και Σταύρος Ρακιντζής, δημοσιογράφοι και τεχνικοί της Παγκρήτιας Τηλεόρασης CRETA, ο Δημήτρης Καρυωτάκης ως εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλη Χανγκ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου ταξίαρχος Μανόλης Παραβολιδάκης και ο υποδιευθυντής Ματθαίος Πίτερης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιάννης Κουνδουράκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Γιάννης Μιχελάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιώργος Γιακουμάκης, επιχειρηματίες απ’ όλη την Κρήτη και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ