Ο συνδυασμός του Γιώργου Μυλωνάκη στην Κίσσαμο

‘Μοναδικός μας γνώμονας για να καταθέσουμε με σύνθεση των δυνάμεών μας μία πρόταση αξιόπιστη, ένα πρόγραμμα εφικτό, με θέσεις και λύσεις υλοποιήσιμες, είναι η Κίσαμος, ο τόπος που μας γέννησε, μας ανάθρεψε και ενέπνευσε τα όνειρά μας’.
Τα παραπάνω τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο συνδυασμός ‘Κίσαμος, πρωτεύουσα δύναμη’ με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Εμμ. Μυλωνάκη.
Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τα 2/3 περίπου των μελών του συνδυασμού για τον Δήμο Κισάμου και μια πρώτη έκθεση των προγραμματικών του θέσεων.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

‘Ο συνδυασμός μας με υποψήφιο δήμαρχο τον νυν δήμαρχο Μηθύμνης Γεώργιο Μυλωνάκη του Εμμανουήλ καταθέτει σήμερα τη δική του πρόταση για τη μεταρρύθμιση των Αυτοδιοικητικών πραγμάτων όπως την επιβάλλει το σχέδιο «Καλλικράτης», επιδιώκοντας την πολυσυμμετοχικότητα και την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνάμεων του τόπου, στη βάση ενός εφαρμόσιμου αποτελεσματικού και κοινωνικά αποδεκτού σχεδίου.
Είμαστε μια κίνηση Κισαμιτών πολιτών με διαφορετικές αφετηρίες που βάλαμε ως θεμέλιο λίθο του κοινού μας αγώνα όσα μας ενώνουν και τα οποία είναι πολύ περισσότερα απ? όσα μας χωρίζουν. Μοναδικός μας γνώμονας, για να καταθέσουμε με σύνθεση των δυνάμεων μας μία πρόταση αξιόπιστη, ένα πρόγραμμα εφικτό, με θέσεις και λύσεις υλοποιήσιμες, είναι η Κίσαμος, ο τόπος που μας γέννησε, μας ανάθρεψε και ενέπνευσε τα όνειρά μας.
Είναι η αγάπη και η αγωνία για το χώμα και τους ανθρώπους του. Από τα βουνά και την ενδοχώρα μέχρι τον κάμπο και τις παραλίες, της μοναδικής σε πανελλαδικό επίπεδο ομορφιάς περιοχής μας, αλλά κυρίως και πρωταρχικά για τους ανθρώπους της, τον αγώνα των οποίων, τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους, γνωρίζουμε από μέσα, όντας  μαζί και δίπλα τους για πολλά χρόνια σε κάθε περίσταση, σε κάθε τους ανάγκη.
Εκτιμούμε -και θα αγωνιστούμε γι? αυτό- ότι όλοι οι δημότες έχουμε το δικαίωμα να συμβάλλουμε ισάξια στους κοινούς αγώνες για την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και τη θεμελίωση ευκαιριών για την πρόοδο των παιδιών μας. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις σε προβλήματα, να αναδείξουμε πλεονεκτήματα της περιοχής και να αξιοποιήσουμε φυσικούς και ανθρώπινους πόρους δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και προλαβαίνοντας περιβαλλοντικές αλλοιώσεις.
Πιστεύουμε ότι στον αγώνα και την δουλειά για τον ενιαίο Δήμο Κισσάμου, όπως τον θέλει ο «Καλλικράτης», δεν περισσεύει κανείς, γι? αυτό καλούμε κάθε δημότη, κάθε κάτοικο να στρατευτεί μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε. Φτάνει να αφήσουμε στην άκρη πολιτικές αγκυλώσεις, φθαρμένα στερεότυπα και προσωπικούς εγωισμούς και να προτείνουμε κάτι καινούργιο και ρεαλιστικό. Τελικός μας στόχος, είναι να γίνει η Κίσαμος «πρωτεύουσα δύναμη».
Και αυτό θα είναι και το όνομα του συνδυασμού μας: «Κίσαμος, Πρωτεύουσα Δύναμη». Ένας συνδυασμός βγαλμένος από την Κίσαμο των πολιτών, με γνώμονα του τον άνθρωπο, την φύση και το μέλλον των παιδιών μας.
Με προτεραιότητα στα μεγάλα έργα και συγκεκριμένα:
α) Σε αμιγώς δημοτικά έργα. Εδώ, ιεραρχούμε ως πρώτο ένα σύνολο έργων και υπηρεσιών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Για παράδειγμα: η ποιότητα και επάρκεια νερού ύδρευσης, η άρδευση, η καθαριότητα και το περιβάλλον, οι δημοτικοί και οι αγροτικοί δρόμοι, η αποχέτευση, ο δημοτικός φωτισμός και η παροχή αξιόπιστων και γρήγορων υπηρεσιών από τη γραμματεία του Δήμου στους πολίτες, θα είναι σταθερά το πρώτο μας μέλημα.
Αυτά, μαζί με τη συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας επ? ωφελεία των δημοτών, την εκπόνηση Χωροταξικών Μελετών στους τέως Δήμους Κισάμου και Μηθύμνης και την έγκριση και προσαρμογή στα δεδομένα του νέου Δήμου του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου και βεβαίως την ολοκλήρωση της μελέτης της παραλίας για την υποβολή του έργου στο ΕΣΠΑ όπως και την εκπόνηση παρόμοιων μελετών για τα υπόλοιπα παραλιακά μέτωπα του Δήμου, Δυτικά και Νότια θα αποτελέσουν τις προτεραιότητές μας. Η προστασία των τόπων – σημάτων της περιοχής (Γραμπούσα – Μπάλος, Φαλάσαρνα, Λαφονήσι, Πολυρρήνια κ.λπ.) η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, η προβολή της περιοχής, η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ποιότητας είναι από τις πρώτες υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
β) Σε δημόσια έργα μεγάλης κλίμακος για τα οποία η Δημοτική αρχή διατηρεί έντονο ενδιαφέρον. Εδώ περιλαμβάνονται το λιμάνι Κισάμου, ο ΒΟΑΚ σε συνδυασμό με την παλαιά εθνική οδό, οι κόμβοι και η παράκαμψη Κισάμου αλλά και οι κάθετοι άξονες, Καλουδιανά – Λαφονήσι και Πλάτανος – Χρυσοσκαλίτισσα, οι υποδομές Υγείας και Παιδείας, οι λιμνοδεξαμενές και τα φράγματα, ενώ στο διεκδικητικό μας πλαίσιο υπάρχει η υποχρέωση της πολιτείας να δώσει μερίδιο υδροκάλυψης στη περιοχή μας από τα διαδημοτικά φράγματα Βαλσαμιώτη και Ντερέ.
γ) Σε έργα ιδιωτικά που συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, την εμπλουτίζουν με υποδομές και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Επιθυμητά είναι τα ιδιωτικά έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και συμπεριλαμβάνουν επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας, επενδύσεις στο τουριστικό τομέα, παραχώρηση του δικαιώματος υλοποίησης και λειτουργίας της Μαρίνας Κισάμου κ.ά.
Καταθέτουμε σήμερα τη γενική προγραμματική μας πρόταση, με τη δέσμευση να την εξειδικεύσουμε στο άμεσο μέλλον έτι περαιτέρω. Καταθέτουμε επίσης ένα μέρος του συνδυασμού μας, με τη δέσμευση να παρουσιάσουμε το σύνολο των υποψηφίων μας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Επίσης σύντομα θα παρουσιάσουμε το έμβλημα του συνδυασμού καθώς και θα γνωστοποιήσουμε το εκλογικό μας κέντρο. Ο συνδυασμός «Κίσαμος Πρωτεύουσα Δύναμη» αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με ένα κοινό βασικό χαρακτηριστικό: είμαστε άνθρωποι καταξιωμένοι στην τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία που συνδυάζουμε την εμπειρία με την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε η σημερινή μας πρόταση να αποτελέσει την απαρχή μίας διαλεκτικής σχέσης με τους συντοπίτες μας, στα πλαίσια της οποίας όλοι μας θα γίνουμε καλύτεροι, με τελικό στόχο η Κίσαμος των πολιτών να μπορέσει να διεκδικήσει και να υλοποιήσει όσα δικαιούται και αξίζει’.

Ονόματα υποψηφίων
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα:
1. Αλυγιζάκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου: αγρότης
2. Αντωνογιαννάκη – Τσοντάκη Γεωργία (Γιούλη) του Γεωργίου: ελεύθερος επαγγελματίας
3. Βαρουχάκη Μάντυ του Ανίκητου: ξενοδόχος
4. Βαρουχάκης Ιωάννης του Κωνσταντίνου: αγρότης
5. Βερυκάκη Ευγενία του Γεωργίου: απόφοιτη Λυκείου
6. Βεστάκη – Σημαντηράκη Ελευθερία του Αλκιβιάδη: οικιακά
7. Βουντουράκης Γεώργιος του Αντωνίου: συνταξιούχος λιμενικός
8. Γεωργεδάκης Ιδομενέας του Γεωργίου: ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην πρόεδρος Σασάλου
9. Γεωργιλά – Καρκαλέση Σοφία του Βασιλείου: ιδιωτικός υπάλληλος
10. Δασκαλάκης Μιχαήλ του Αντωνίου: αγρότης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μηθύμνης
11. Θεοδωράκης Χαράλαμπος του Βασιλείου: επιχειρηματίας
12. Θεοδωρογλάκης Γεώργιος του Νικολάου: πρόεδρος Τ.Σ. Χαιρεθιανών Δήμου Μηθύμνης
13. Καμπιανάκη Ευθυμία του Μιχαήλ: οικιακά
14. Καπετανάκη Καλλιόπη του Σάββα: γεωπόνος
15. Καρτσωνάκης Ιωάννης του Βαρδή: συνταξιούχος αστυνομικός
16. Καστανοπουλάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου: δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κισάμου
17. Καστρινάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ: δημόσιος υπάλληλος
18. Κατερουδάκης Νικόλαος του Αντωνίου: αγρότης
19. Κατζουράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ: πρώην δήμαρχος Κισάμου, γιατρός
20. Κελαϊδής Ιωάννης του Παναγιώτη: γυμναστής
21. Κοκοτσάκης Αντώνιος του Ευτυχίου: ελαιουργός
22. Κομπογεννητάκης Φώτιος του Ευστρατίου: αγρότης
23. Κουμάκης Νεκτάριος του Στυλιανού: μηχανικός, αντιδήμαρχος Δήμου Μηθύμνης, ειδικός σύμβουλος νομάρχη Χανίων
24. Κουντουράκη Μερόπη του Δημοσθένη: τουριστικές επιχειρήσεις
25. Κουτουλάκης Ελευθέριος του Παναγιώτη: πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Σασάλου, υπάλληλος ΔΟΥ
26. Κουτσουρελάκης Αναστάσιος του Ιωάννη: πρόεδρος Τ.Σ. Βουλγάρω Δήμου Μηθύμνης
27. Κουτσουρελάκης Γεώργιος του Ιωάννη: αγρότης
28. Κωνσταντουδάκης Χαρίλαος του Ευστρατίου: ελαιουργός
29. Λεφάκης Γεώργιος του Ιωάννη: εργολάβος
30. Λιουδάκης Αναστάσιος του Αριστείδη: αγρότης
31. Λιουδάκης Αναστάσιος του Θεοφίλου: ξυλουργικές εργασίες
32. Λιουδάκης Δημήτριος του Στυλιανού: αυτοκινητιστής
33. Λουβάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου: επιχειρηματίας
34. Λυκοβαρδής Εμμανουήλ του Αναστασίου: επιχειρηματίας
35. Μαραγκουδάκη Αικατερίνη του Κωνσταντίνου: καθηγήτρια
36. Μαρακάκης Ελευθέριος του Αντωνίου: πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Έλους, μέλος Δ.Σ. ΕΑΣ Κυδωνίας ? Κισάμου
37. Μαρτσάκης Θεόδωρος του Εμμανουήλ: τυπογράφος
38. Μιχελιουδάκη ? Ξηρουχάκη Φωτεινή του Σταύρου: διευθύντρια ξενοδοχείου
39. Μοσχανάκης Δημήτριος του Ελευθερίου: αντιδήμαρχος Δήμου Μηθύμνης, συνταξιούχος καθηγητής
40. Μοτάκης Στυλιανός του Ευτυχίου: αγρότης
41. Μουντάκης Μιχαήλ του Δημοσθένη: υπάλληλος Πολεοδομίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιναχωρίου
42. Μουντάκης Μιχαήλ του Μιχαήλ: συνταξιούχος δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιναχωρίου
43. Μπατουδάκης Μιχαήλ του Στεφάνου: εκπαιδευτικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μηθύμνης
44. Μπικάκης Γεώργιος του Παναγιώτη: πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μηθύμνης, συνταξιούχος
45. Μυλωνάκης Νεκτάριος του Νικολάου: δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μηθύμνης, εποχικός πυροσβέστης
46. Μυλωνάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ: πρώην πρόεδρος Έλους
47. Νικολακάκης Βασίλειος του Στυλιανού: αγρότης
48. Ντεντάκη-Μυλωνάκη Στυλιανή του Ιωάννη: αγρότισσα ? επιχειρηματίας
49. Ξανθουδάκης Ζαχαρίας του Ανδρέα: επιχειρηματίας
50. Παντελαντωνάκη Αργυρώ του Αθανασίου: μελισσοκόμος
51. Παπαδάκης Ζαχαρίας του Βασιλείου: πρόεδρος Τ.Σ. Περβολίων Δήμου Ινναχωρίου, κοινωνιολόγος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου, νέος αγρότης, μελισσοκόμος
52. Παπαδάκης Ιωάννης του Γεωργίου: αγρότης
53. Παπουτσάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ: χειριστής μηχανημάτων
54. Παρτσαλάκης Δημήτριος του Ιωάννη: απόφοιτος ΤΕΙ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μηθύμνης
55. Πατεράκη Αναστασία του Νεκταρίου: φυσικοθεραπεύτρια
56. Πατεράκης Γεώργιος του Ευαγγέλου: αγρότης
57. Πατεράκης Μιχαήλ του Γεωργίου: πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μηθύμνης, επιχειρηματίας
58. Πατεράκης Παντελής του Στυλιανού: υδραυλικός
59. Πιτσιγαυδάκης Χαράλαμπος του Ιωάννη: δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, πρώην νομικός σύμβουλος Δήμου Κισάμου
60. Πνευματικάκης Ανδρέας του Θεόφιλου: πρόεδρος Τ.Σ. Ποταμίδας Δήμου Μηθύμνης
61. Ραϊσάκης Γεώργιος του Ιωάννη: αντιδήμαρχος Δήμου Μηθύμνης, επιχειρηματίας
62. Σημαντηράκης Νεκτάριος του Θεοδόση: αγρότης
63. Σκανδαλάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη: πρώην πρόεδρος Τ.Σ. Μαλαθύρου Δήμου Μηθύμνης, δημόσιος υπάλληλος
64. Σκαράκης Δημήτριος του Ζαχαρία: αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
65. Σκορδυλάκης Γεώργιος του Βασιλείου: ελεύθερος επαγγελματίας
66. Στεφανουδάκη Μαρία του Εμμανουήλ: ιδιωτικός υπάλληλος
67. Στεφανουδάκης Στυλιανός του Χρήστου: ξενοδόχος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μηθύμνης
68. Στρατάκης Ιωάννης του Ιωάννη
69. Σχετάκης Αντώνιος του Ελευθερίου: πρώην δήμαρχος Κισάμου, συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών
70. Τερεζάκης Νικόλαος του Γεωργίου: ηλεκτρολόγος
71. Τουλουπάκης Θεόδωρος του Γεωργίου: εργολάβος, πρώην πρόεδρος Κισαμικού
72. Τριλυράκη-Λιγοψυχάκη Στυλιανή του Ευαγγέλου: οικιακά
73. Τσουρή Στεφανία του Νικηφόρου: πολιτικός μηχανικός
74. Τσουρουνάκης Νικόλαος του Ιωάννη: δημόσιος υπάλληλος
75. Φαντάκη Αντωνία του Ιωάννη: ιδιωτικός υπάλληλος
76. Φαντάκης Ιωάννης του Ιωσήφ: συνταξιούχος
77. Φραγκιουδάκης Ιωάννης του Ιωάννη: γιατρός
78. Χαιρετάκης Στυλιανός του Αντωνίου: τοπικός σύμβουλος Δ.Δ. Ποταμίδας Δήμου Μηθύμνης
79. Χαλκιαδάκης Αριστομένης του Γεωργίου: γυμναστής ? οικονομολόγος
80. Χαραλαμπάκης Παναγιώτης του Μάμα: επιχειρηματίας
81. Χαρτζουλάκης Μιχαήλ του Στυλιανού: αγρότης
82. Χοχλάκης Γεώργιος του Αντωνίου: ξενοδοχοϋπάλληλος
83. Χριστουλάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου: υπάλληλος ΔΕΗ

Χανιώτικα Νέα