Πολλες είναι οι προγραμματισμένες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες απο την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και άλλους φορεις τις επόμενες ημέρες στα Χανιά. Όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνάντηση Χορωδιών – 21/12

Το Σάββατο 21/12 στις 8 μ.μ. στο θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν συνάντηση χορωδιών. Συμμετέχουν: η Χορωδία Χανίων, η Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Απόλλων, η Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, η Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, η Χορωδία του Πολωνικού Σχολείου Χανίων, Χορωδία Ενηλίκων Ενορίας Μουρνιών “Η Ζωοδόχος Πηγή” και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων.

“Con Brio” στην Καθολική Εκκλησία – 22/12

Το μουσικό σύνολο ξύλινων πνευστών «Con Brio» θα δώσει χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες του κόσμου την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Καθολική εκκλησία Χανίων.
Είναι το μοναδικό σύνολο στην Ελλάδα που αποτελείται από σπουδαστές οι οποίοι παίζουν όλη την οικογένεια φλάουτου με ράμφος. Τα μέλη του συνόλου στη φετινή συναυλία είναι: Ερωφίλη- Γεωργία Αποστολάκη, Βαγγέλης Βουρδουμπάς, Σάρα Γούργουρα-Τσουρουνάκη, Φραγκίσκος Κοκοβλής, Ελευθερία Λιοδάκη, Ηλέκτρα Λιονάκη, Ζωή Μαλικουτσάκη, Ρέα Μπατσάκη, Μάργκο Μπέιλι, Σοφία Μπόσκο, Αργυρώ Νικάκη, Νίκος Περπιράκης, Αντριάνα Ροσμαράκη, Θοδωρής Σταυρουλάκης, Μαντλέν Τζανουδάκη, Μυρτώ Χαλακατεβάκη, Νίκος Χατζημανωλάκης.
Στο πιάνο συνοδεύει η Αλκυόνη Μαλεκάκη. Τη γενική επιμέλεια του συνόλου έχει η Άννα Μαλεκάκη

Τραγούδια και κάλαντα – 22/12

Την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, παρουσιάζεται και η παράσταση “Τα δικά μας Χριστούγεννα”, με τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου. Ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής και 5 μουσικοί παρουσιάζουν –μέσα από διαδραστικά με το κοινό στοιχεία- ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών.
Συμμετέχουν οι: Σπύρος Χαλκιάς (ηθοποιός – αφηγητής), Θάνος Ματζίλης (τραγουδιστής), Γιάννης Γκαβαρδίνας (κρουστά σαντούρι), Ρίτα Ζωβοϊλη (κανονάκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρες – νυκτά), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλι – κρουστά), Νίκος Χιώτογλου (πιάνο).

Κλασικές μελωδίες – 23/12

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες κλασικών συνθετών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με την συμμετοχή μουσικών και χορωδών απ ́όλη την Κρήτη.
Α΄ μέρος: αποσπάσματα από τις δύο πρώτες καντάτες από το Ορατόριο των Χριστουγέννων του J.S.Bach.
Β΄ μέρος: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για ορχήστρα και χορωδία σε ενορχήστρωση του Nestor Taylor. Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης. Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Ορατόριο Χριστουγέννων – 27/12

Με μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία αποχαιρετά το 2019 η Παιδική & Εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και ύμνους των Χριστουγέννων ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί το νέο έργο του Νίκου Περάκη Ορατόριο Χριστουγέννων για Χορωδία και Ορχήστρα Εγχόρδων. Εξάρχων της ορχήστρας εγχόρδων είναι ο Ιωάννης Πετράκης, στο πιάνο συνοδεύει η Αφροδίτη Μητσοτάκη, ενώ τη Διευθυνση της χορωδίας  έχει ο Νίκος Περάκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει κουτί εθελοντικής προσφοράς για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της πόλης που συνδράμει το Santa RunΧανίων. Οργάνωση- Υποστήριξη: Πνευματικό Κέντρο Χανίων- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.