Το περιοδικό TIME την ανέδειξε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019

Η Greta Thunberg, η 16χρονη ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής, μόλις αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019 από το περιοδικό TIME, ενώ κοσμεί και το εξώφυλλό του, όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά κάτω από το όνομά της: «The power of youth».

Greta Thunberg | Έγινε remix με το “Right here, right now”

Μάλιστα, η Greta που θα κλείσει τα 17 τον Ιανουάριο, αποτελεί και τη νεότερη που έχει τιμηθεί με τον τίτλο αυτό, σε έναν θεσμό που το περιοδικό έχει καθιερώσει από το 1927. Περίπου δύο χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2018, η έφηβη ακτιβίστρια άρχισε να διαδηλώνει για τη διάσωση του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή, μπροστά από το κοινοβούλιο της Σουηδίας.

Greta Thunberg | Η ξεχωριστή 16χρονη κοπέλα που είναι υποψήφια για Nobel Ειρήνης

Το περιοδικό αναφέρει:

«Δέκα έξι μήνες μετά, απευθύνθηκε σε επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον πάπα, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κι αποτέλεσε έμπνευση για 4 εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα την 20η Σεπτεμβρίου του 2019, τη μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην ανθρώπινη ιστορία»

Και συνεχίζει:

«Η (συγγραφέας) Μάργκαρετ Άτγουντ τη συνέκρινε με την Ιωάννα της Λωραίνης. Αφού παρατήρησαν μια εκατονταπλάσια αύξηση στη χρήση της, οι λεξικογράφοι του λεξικού Collins επέλεξαν την πρωτοποριακή ιδέα της Τούνμπεργκ, την κλιματική απεργία, ως λέξη της χρονιάς»
Την επιλογή του περιοδικoύ φαίνεται πως εγκρίνει και ο Al Gore, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με επίσης έντονες οικολογικές ανησυχίες, που ισχυρίστηκς πως το περιοδικό έκανε μια «εξαιρετική επιλογή».

Την επιλογή του περιοδικoύ φαίνεται πως εγκρίνει και ο Al Gore, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με επίσης έντονες οικολογικές ανησυχίες, που ισχυρίστηκε πως το περιοδικό έκανε μια «εξαιρετική επιλογή».

missbloom.gr