Ταμίας των ΕΛΤΑ Λάρισας έφυγε με 1.500.000 ευρώ

«Ξαλάφρωσε» κατά ενάμισι εκατομμύριο ευρώ τα ΕΛ.ΤΑ. της Λάρισας και πέταξε για Λατινική Αμερική, αφήνοντας πίσω του τις ελληνικές διωκτικές αρχές μαζί με την Ιντερπόλ να κινούν γη και ουρανό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο πανούργος -όπως χαρακτηρίζουν τον 35χρονο κεντρικό ταμία των ΕΛ.ΤΑ. οι αστυνομικοί- που με απίστευτη ψυχραιμία αντάλλαξε μια πετσέτα, ένα σορτς και ένα μαγιό με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ζει το όνειρό του στην άλλη άκρη του πλανήτη. Οι διωκτικές αρχές της χώρας μας σε συνεργασία με την Ιντερπόλ βήμα-βήμα ακολουθούν το μονοπάτι της διαδρομής που οδήγησε τον 35χρονο στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να τον εντοπίσουν. Τα τελευταία του ίχνη βρέθηκαν στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης, αλλά από τις αστυνομικές αρχές θεωρείται σχεδόν απίθανο να βρίσκεται ακόμη εκεί. «Τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος και συνέταιρός του, με τον οποίο διατηρούσαν ένα κατάστημα, που “έβαλε λουκέτο”, και έφυγαν μαζί, είναι ιδιαίτερα έξυπνοι για να μείνουν για αρκετό καιρό στο ίδιο μέρος. Γνωρίζουν ότι τους ψάχνουμε και θα προσπαθήσουν να σβήσουν τα ίχνη τους» ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας και πρόσθεσε: «Κυρίως οδικώς θα χαθούν στις πόλεις της Λατινικής Αμερικής, όπου εύκολα μπορούν να βρουν και πλαστά διαβατήρια. Την υπεξαίρεση και τη διαφυγή τους την είχαν προσχεδιάσει με ιδιαίτερη προσοχή αρκετό καιρό πριν. Ηταν πανέτοιμοι για όλα».

Ωστόσο, αυτό που ελπίζουν οι αστυνομικές αρχές είναι ο 35χρονος να κάνει το μοιραίο λάθος. Να προσπαθήσει έστω και μια φορά να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του και τη μονάκριβη κόρη τους, ηλικίας μόλις 3 ετών. «Κάθε γονιός κάποια στιγμή θα αισθανθεί την ανάγκη να ακούσει το παιδί του. Περιμένουμε μια λάθος κίνησή του προκειμένου να καταφέρουμε να τον εντοπίσουμε».

Ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής του χρηματοκιβωτίου των ΕΛ.ΤΑ. Λάρισας το πρωί της 30ης Ιουλίου έφυγε από το σπίτι του με έναν σάκο που περιείχε λίγα ρούχα και πήγε για δουλειά. Μετά το τέλος της εργασίας του θα πήγαινε σε ένα μικρό εξοχικό που είχε νοικιάσει στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, όπου τον περίμεναν η γυναίκα και η κόρη του. Οταν, όμως, όλοι οι συνάδελφοί του σχόλασαν εκείνος έμεινε για να τακτοποιήσει -όπως τους είπε- κάτι δουλειές. Ανοιξε το χρηματοκιβώτιο και άρχισε να βάζει μέσα στον σάκο όσα χρήματα υπήρχαν. Μάλιστα δεν έκανε διακρίσεις ούτε στα κέρματα του ενός λεπτού. Στη συνέχεια γέμισε το χρηματοκιβώτιο με τα ρούχα του, κλείδωσε το κατάστημα και έφυγε.

Σύμφωνα, όμως, με την κατάθεση της γυναίκας του, δεν πήγε ποτέ στην Ασπροβάλτα. «Τον περιμέναμε πώς και πώς, αλλά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι μας αγαπά πολύ και ότι δεν θα ερχόταν, καθώς είχε κάποιες σημαντικές δουλειές. Να προσέχεις το παιδί μού είπε και έκλεισε το τηλέφωνο» σημείωσε η σύζυγός του, η οποία δουλεύει σε ξενοδοχείο της Λάρισας για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα οικονομικά, αφού μπορεί ο άντρας της να έφυγε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, εκείνη όμως έμεινε πίσω για να μεγαλώσει το παιδί τους και να πληρώνει τα χρέη από τα δύο μαγαζιά που είχαν και έκλεισαν μέσα σε ενάμιση χρόνο.