Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών στην Αθήνα- Συμμετέχουν και επαγγελματίες από την Κρήτη

Στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων των νομών Ρεθύμνου, και Χανίων μαζί με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Κρήτη, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητηριο που προγραμματίζεται έξω από τη Βουλή το μεσημέρι, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις οδικές μεταφορές.

Συνολικά 13 άτομα από το Ρέθυμνο θα πάνε στην Αθήνα και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο μπλόκο των Μισσιρίων μην επιτρέποντας τη διέλευση φορτηγών δημόσιας χρήσης, ενώ αναμένεται από το πρωί να σκληρύνουν τη στάση τους και να μην επιτρέπουν ούτε στα ιδιωτικής χρήσης φορτηγά να περνούν.

Στο Ηράκλειο, οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας χθες στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια παρέταξαν τα οχήματά τους στην είσοδο του λιμανιού και αργά το βράδυ από τη λεωφόρο Παναγιωτάκη μεταφέρθηκαν στην οδό Μάχης Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Πειραιώς πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου  1.500 ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, έχοντας αποκλείσει τον δρόμο. Η περαιτέρω στάση τους, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους, θα καθοριστεί στη διάρκεια γενικής συνέλευσης. Αμέσως μετά οι μεταφορείς προτίθενται να πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη, ενώ επί ποδός βρίσκονται αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα, χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα

[cretalive.gr]