Τρια εστιατόρια που βρίσκονται στο Ρέθυμνο μεταξύ των 100 κορυφαίων πανελλαδικά

Ένα στα Χανιά, τρία στο Ρέθυμνο και ένα στο Ηράκλειο

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας ενώ 5 εξ’αυτών βρίσκονται στην Κρήτη.

Πρόκειται για το εστιατόριο “Αυλή” στο Ρέθυμνο, το Πρίμα Πλώρα επίσης στο Ρέθυμνο,, το “Kapsaliana Village” στα Καψαλιανά Ρεθύμνο, το εστιατόριο “Πεσκέσι’ στο Ηράκλειο και το εστιατόριο “Ντουνιάς” στη Δρακώνα Κεραμειών.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

1. Aleria

2. Σπονδή
3. Varoulko Seaside
4. Etrusco
5. Τραβόλτα
6. Hytra
7. CTC
8. Σελήνη
9. Vezene
10. Nolan

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

Top Newcomers: Birdman, Αθήνα

Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη

Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα

Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα

Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα

Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα

Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα

Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα

Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη

Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.

Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu φτιαγμένο με προϊόντα της Unilever Food Solutions, συνοδεία κρασιών του Κτήματος Λαζαρίδη και cocktails της Diageo. H τελετή αναμεταδόθηκε μέσω live streaming με χορηγό την Delifrance.

Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα restaurant100.gr και παρακολουθήστε νέα σχετικά με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στο #restaurant100.

flashnews.gr