Πρεμιέρα στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής του θα κάνει το ντοκιμαντέρ “Ευτύχης Μπιτσάκης. Η Σκέψη, η δράση” του σκηνοθέτη Προκόπη Δάφνου την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου στο σινεμά “Αττικόν”.

Ένας πραγματικός πολυεπιστήμονας της εποχής του ο Ευτύχης Μπιτσάκης, καθηγητής φυσικής, χημείας, φιλοσοφίας, συγγραφέας, διδάκτωρ φιλοσοφίας των επιστημών της επικρατείας της Γαλλίας, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, συνεχίζει πατώντας τα 92 του να μαγνητίζει τον κόσμο πέρα από τα γραπτά του και με τον προφορικό του λόγο.

Γεννηθείς στο Κάδρος, του Δήμου Καντάνου, θα βρίσκεται την Πέμπτη στα Χανιά προκειμένου να μιλήσει με το κοινό μετά το τέλος της ταινίας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ήταν κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών στο Πνευματικό Κέντρο. Ενας πνευματικός άνθρωπος που δεν σιώπησε ποτέ και που μόνο με ενδιαφέρον μπορεί να τον ακούσει ο οποιοσδήποτε αφού καταφέρνει να μιλάει για τα πιο δύσκολα και σύνθετα επιστημονικά ζητήματα με τον πιο κατανοητό τρόπο.