Δίδυμη… συναυλία κλασικής μουσικής

Με τις αδελφές Καψετάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο.

Συναυλία κλασικής μουσικής με δύο πιάνα, με την Μαριάννα και την Στεφανία Καψετάκη πραγματοποιείται απόψε στις 9 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη.

Eνα χρόνο αργότερα συμμετέχουν στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα παίζοντας στην κατηγορία 4 χέρια, αποσπώντας το 3ο Βραβείο, επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση.

Το 2004 εγγράφονται στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και τους απονέμεται το πρώτο βραβείο πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς αγώνες, την ίδια χρονιά πήραν μέρος στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM Αθήνας στην κατηγορία 4 χεριών όπου ξανά αποσπάνε βραβείο.

Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, και το 2008 σε ηλικία μόλις 17 ετών απέκτησαν το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Παρακολουθούν πολυάριθμα σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, Κύπρο Αγγλία και Γερμάνια με κορυφαίους σολίστ πιάνου όπως Μαρτίνο Τιριμο, Yonty Solomon, Ratοslav Kvapil, Peter Donohoe,Peter Nagy, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison και Jonathan Middleton.

Οι αδελφές Καψετάκη τελειοποιούν τις σολιστικές τους δεξιοτεχνίες στην Ελλάδα με καθηγητή τον Διεθνή Σολίστ πιάνου και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή και είναι παράλληλα δευτεροετείς φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής και Βιολογίας αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Κρήτης.