Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! 
Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οινογαστρονομίας. Οι πόρτες του Galaxy Hotel Irakleio, ανοίγουν για να υποδεχτούν τους καλύτερους οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της χώρας, το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της εστίασης της Κρήτης, σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση. Οίνοι, γαστρονομία, αποστάγματα και ένα B2B wine pool-party (αποκλειστικά για παραγωγούς & επαγγελματίες), πλαισιώνουν το νοτιότερο μέχρι σήμερα φεστιβάλ της TU events.

Έκθεση οίνου

Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα  γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας! Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί.

Γαστρονομία 

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

To δείπνο

Ο Γιάννης Παρίκος, σεφ στο Βαρούλκο, μαζί με τον σεφ Θοδωρή Μουσίδη κάνουν πράξη το ξεχωριστό και ειδικά διαμορφωμένο μενού για το δείπνο που θα γίνει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Iraklio στο πλαίσια του Umami Festival Crete ’19. Το μενού “Fleur de Crete” ή αλλίως “ο ανθός της Κρήτης”, αναφέρεται στην δημιουργική αποψη της κρητικής γαστρονομίας που θα απολαύσουν οι συμμετέχοντες, το οποίο βασίζεται σε ντόπια υλικά και μια fusion γαστριμαργική κουλτούρα.   Η θάλασσα αλλά και ο αγρός αποτελούν το πεδίο που ο σεφ και ο βοηθός του θα δημιουργήσουν τον δικό τους γευστικό “καμβά”.   Meat& Fire project Το Meat& Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, θα βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά… Umami streetfood εμπειρία!

Masterclasses

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Irakleio.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη 

Το Umami Festival Crete ’19 θα συνεργαστεί με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Κυριακή 7 Απριλίου 12.00 – 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ  12.00 – 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη) 13.00 – 16.00 : Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας) 21.00 : Γαστρονομικό Δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας & οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Δευτέρα 8 Απριλίου 13.00 – 19.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ  13.00 – 19.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη) 13.00 – 15.00:  Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων & Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος) Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Κάντε online κράτηση για την Έκθεση κρασιού, τα Masterclass και το δείπνο του Umami Festival Crete ’19. Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε το email επιβεβαίωσηςπου θα σας έρθει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και δείξτε το στην είσοδο του φεστιβάλ στην ομάδα της TU Events. Εκεί θα παραλάβετε το πάσο που αντιστοιχεί στα στοιχεία της κράτησή σας.

*Οι θέσεις για το δείπνο και τα masterclasses είναι περιορισμένες.
Κάντε προκράτηση online για να εξασφαλίσετε τη δική σας! 
Για όλες τις πληροφορίες επισκεφτείτε το www.tuevents.gr