Έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στις Βρυξέλλες

Με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη θα ανοίξει στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες».
Πρόκειται για μία εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο στοχευμένων εκδηλώσεων που οργανώνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, με στόχο να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμικός πλούτος στο κέντρο της Ευρώπης.
Η έκθεση εντάσσεται στο διήμερο εκδηλώσεων που οργανώνει στις 5 και 6 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο «Όψεις Ελληνικού Πολιτισμού».

Ο διήμερος αυτός κύκλος εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη, 05 Μαρτίου με την παρουσίαση μιας σημαντικής έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες».
Οι φωτογραφικές αυτές μαρτυρίες επιλεγμένων αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου διατρέχουν την ιστορία και την τέχνη του νησιού, από το τέλος της ρωμαιοκρατίας ως τον 20ό αιώνα αναδεικνύοντας διαχρονικά τις σχέσεις του με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο. Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ενώ η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Μετά την έναρξη της εκδήλωσης και τον Χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης, θα απευθύνει χαιρετισμό η κ. Εύα Γραμματικάκη, διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου.
Η παραδοσιακή Κρήτη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει από την ημέρα των εγκαινίων. Έτσι, οι κορυφαίοι μουσικοί Ειρήνη Δερέμπεη και Κάρολος Κουκλάκης θα ερμηνεύσουν μια σειρά από κρητικά τραγούδια, ενώ θα προσφερθούν και εκλεκτά εδέσματα της Κρήτης.

haniotika-nea.gr