Λονδίνο : Διαδήλωση εναντίον του Πάπα Βενέδικτου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίσκεψη του πάπα στη Βρετανία. Ο πάπας πραγματοποιεί επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και οι επικριτές του διαδήλωσαν στο Λονδίνο.

Το Σάββατο ο πάπας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργόΝτέιβιντ Κάμερον, τον αναπληρωτή του Νικ Κλεγκ και την υπηρεσιακή ηγέτη των Εργατικών Χάριετ Χάρμαν.


Η τρίτη μέρα της ιστορικής επίσκεψής του Πάπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρωθεί με ολονυχτία πιστών στο Χάιντ Παρκ. Στην ομιλία του στη λειτουργία που τέλεσε στον καθεδρικό Ναό του Ουεστμίνστερ, ο πάπας αναφέρθηκε στις κακοποιήσεις ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα αυτά,«ακατανόμαστα εγκλήματα» και εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ο Πάπας Βενέδικτος συνάντησε το Σάββατο στο Λονδίνο, «μια ομάδα προσώπων που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου», όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Διαδήλωση στο Λονδίνο

Αντιδρώντας στην επίσκεψη του ποντίφικα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο. Στο στόχαστρο της κριτικής τους βρέθηκε το ποσό που ξοδεύτηκε (περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ) για την επίσκεψη, η απαγόρευση των αντισυλληπτικών από το Βατικανό, τα σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέλη του κλήρου, με τη δήλωση συγνώμης του πάπα να θεωρείται ανεπαρκής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλακάτ των διαδηλωτών αναγράφονταν συνθήματα όπως «Η αντίθεση του πάπα στα προφυλακτικά σκοτώνει» και «Αρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας βιαστών παιδιών».

Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι:«δε μου δημιουργεί ιδιαίτερη έκπληξ και δεν αισθάνομαι σοκαρισμένος. Το περιμέναμε, ξέραμε ότι υπάρχουν ομάδες που επικρίνουν τον πάπα και το Βατικανό και έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού χαίρεται ιδιαίτερα που συναντά τον πάπα».

news.ert