Τους 40 πρώτους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Γιάννης Σαρρής

Τους σαράντα πρώτους υποψήφιους συμβούλους με την «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Ανθρωπος», ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιάννης Σαρρής, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στο «Πολυ-τεχνείο» επί της οδού της Χατζημιχάλη Νταλιάνη.

Ο κ. Σαρρής τόνισε, στη διάρκεια της ομιλίας του, ότι «μέσα στις δεκάδες υποψηφιότητες και τα νεοπαγή σχήματα είμαστε η μόνη παράταξη που δεν κινδυνεύει να χαθεί ή να μπερδευτεί με άλλες. Ξεχωρίζουμε σε πολλά πράγματα: Είμαστε η μόνη κίνηση που καθόλη την τετραετία είχαμε σταθερή λειτουργία με συνελεύσεις και διαβούλευση. Επιλέξαμε τον υποψήφιο δήμαρχο με ανοιχτές διαδικασίες, τη στιγμή που άλλοι τοποθετούνται ή αυτοχρίζονται ως σωτήρες. Καθόλη την τετραετία είμαστε, όσο καμιά άλλη παράταξη, παρόντες και συνεπείς σε όλες τις διαδικασίες του Δήμου Χανίων. Πολιτευόμαστε με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις και αρχές υποστηρίζοντας ή καταψηφίζοντας με βάση και μόνο το συμφέρον της πόλης, την κοινωνική αλληλεγγύη. Αν, όμως, ήθελε κάποιος να προσδιορίσει ακόμα πιο συγκεκριμένα τη διακριτή φυσιογνωμία της κίνησής μας, στηριζόμενος στα δεδομένα θα έλεγα το εξής: Η Πρωτοβουλία Πολιτών δεν ενέδωσε ούτε στιγμή -και ούτε πρόκειται να το κάνει- στις επιταγές και τα συμφέροντα ισχυρών ομάδων, παραγόντων, λόμπι κ.ά., που έχουν επιρροή στις παρατάξεις «εξουσίας» και συναποτελούν ένα ιδιότυπο κατεστημένο το οποίο φιλοδοξεί να κυβερνά τα Χανιά».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι η Κίνηση μπορεί βάσιμα να είναι αισιόδοξη. Όπως σημείωσε: «Ήδη οι επιδράσεις της γενικής πολιτικής σκηνής έχουν ενισχύσει φυγόκεντρες τάσεις με αντανάκλαση και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου παρουσιάζεται πληθώρα ψηφοδελτίων από τους ίδιους χώρους με έντονα φαινόμενα παραγοντισμού και μεταγραφών ποδοσφαιρικού τύπου. Η δική μας διάρκεια, συνέπεια, η πολιτική μας ανεξαρτησία και η προγραμματική μας προσήλωση μάς κάνει την πιο συμπαγή δύναμη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι μια καλή βάση για να ανεβάσουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Να προσδοκούμε κυριαρχική παρουσία στα πράγματα του Δήμου»

Αφού ανακοίνωσε ορισμένες βασικές ενέργειες που προχωρούν, όπως το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο, η προβολή κ.ά., ο κ Σαρρής κατέληξε με την επισήμανση ότι «προϋπόθεση για να πάει καλά μια Κίνηση Πολιτών όπως η δική μας είναι η συμμετοχή όλων μας», ενώ ανακοίνωσε τις πρώτες 40 συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης, επισημαίνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Χανιωτών με μια συνεκτική ομάδα από ανθρώπους με έντονη κοινωνική παρουσία και κύρος».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο κ. Σαρρής στο HANIA.news…

Οι 40 πρώτοι υποψήφοι με τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Ανθρωπος» είναι οι εξής:

hania.news