Συνέντευξη τύπου παραχώρησε προς τα Μ.Μ.Ε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας και Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών και η φιλόλογος Βίκυ Κόλλια με αφορμή την διεξαγωγή των Γ΄Χαραλάμπειων.

Τα τρίτα Χαραλάμπεια πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως μας και πέρα από την μεγάλη και λαμπρή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους θα διανθιστούν με πλούσιες λατρευτικές, πολιτιστικές  και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τόσο στην πολυπληθέστατη Ενορία της Μητροπόλεως μας, όσο και σε άλλους χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα. 

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, περιλαμβάνουν πάρα πολλές πτυχές της ποιμαντικής της Ενορίας και της Μητροπόλεως μας, γι’ αυτό και βρίσκονται υπό την αιγίδα της. Παράλληλα ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη διακονία ενώ ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό ο οποίος παρά το δύσκολο του πρόγραμμα και τα πολλά καθήκοντα του συνεχίζει αυτή την διακονία. Τέλος ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Μητρόπολη μας η διεξαγωγή των Χαραλάμπειων διότι θα έρθουν στην πόλη μας σεβάσματα αγίων λειψάνων των Τριών Ιεραρχών, Μητροπολίτες, πνευματικοί Γέροντες ο οποίοι θα ομιλήσουν από την δική τους εμπειρία.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα των Γ’ Χαραλάμπειων τα οποία όπως είπε θα ξεκινήσουν επίσημα στις 28 Ιανουαρίου με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας στο κέντρο Κανάρια και θα ολοκληρωθούν στις 13 Φεβρουαρίου με κορυφαίο γεγονός αυτό της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών που θα προσέλθουν από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους στις στις 29 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνουν πολλές λατρευτικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Mέσα σε αυτές τις εκδηλώσεις θα τιμηθούν όλες οι πονεμένες μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όλοι οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί καθώς και οι συνταξιούχοι ιεροψάλτες και διακονητές της πολυπληθέστατης ενορίας της Μητροπόλεως μας, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί με θέμα η αξία της μητέρας, θα τιμηθεί ο τοπικός Άγιος της Μητροπόλεως μας Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης ο εξ΄ Αλικιανού και ο Άγιος Χαράλαμπος ο προστάτης της Ενορίας Λενταριανών. Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που αγκαλιάζει τις προσπάθειες αυτές καθώς και όλους τους χορηγούς οι οποίοι όπως ανέφερε είναι πάρα πολλοί και οι οποίοι στήριξαν με αγάπη όλες τις προσπάθειες αυτές με πρώτη την συναυλία της Νεκταρίας Καρατζή που θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και όπου τα έσοδα θα  προσφερθούν στο ΚΗΦΑΜΕΑ και στην ΕΛΕΠΑΠ αντίστοιχα.

Με λόγια θερμά ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο οποίος δίνει την ευλογία για αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα πολλών προσώπων στην Ενορία Λενταριανών.

Τέλος η  Βίκη Κόλλια εξέφρασε τη χαρά της που συμμετέχει και εκείνη στα Χαραλάμπεια που τείνουν να γίνουν ένας όμορφος θεσμός που ενώνουν την τοπική κοινωνία με την Εκκλησία, προσκαλώντας και εκείνη με την σειρά της την συμμετοχή όλων μας στις λαμπρές αυτές εκδηλώσεις. 

flashnews