Μια Ελληνίδα στη Βουλή της Νέας Υόρκης

Μία Ελληνίδα, μόλις 32 ετών, είναι έτοιμη να μπει στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης! Η νεαρή και όμορφη Κεφαλονίτισσα, η οποία έχει τη στήριξη όλης της ομογένειάς της, δίνει τη δική της μάχη στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος και φιλοδοξεί να είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που θα γίνει μέλος της Βουλής της Νέας Υόρκης.

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά στις προκριματικές εκλογές που έγιναν πριν από λίγα 24ωρα δεν είχε αντίπαλο και δεν αναμένεται να έχει ούτε στις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 2 Νοεμβρίου. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν η δυναμική Κεφαλονίτισσα θα καταλάβει τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ομογενής που εξελέγη στην πολιτειακή Βουλή από την περιοχή της Αστόριας. Η 32χρονη Αραβέλλα όλη της τη ζωή είναι κάτοικος της Αστόριας και ενεργό μέλος της κοινότητας για πολλά χρόνια. Είναι επί μακρόν μέλος του Πρώτου Κοινοτικού Συμβουλίου του Κουίνς και του Ενωμένου Κοινοτικού Αστικού Συνδέσμου.

Ως πρώην κολεγιακή υπότροφος, η Αραβέλλα Σιμωτά υπηρετεί ως μέλος του συμβουλίου και συντονίστρια των αιτήσεων για το Hellenic Times Scholarship Fund, ενώ υποστηρίζεται από τους ηγέτες της παροικίας μας, συμπεριλαμβανομένων του πολιτειακού βουλευτή Michael Giannaris, του βουλευτή Joseph Crowley, της βουλευτού Carolyn Maloney, του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης Peter F. Vallone Sr., της νυν προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Christine Quinn, των δημοτικών συμβούλων Peter F. Vallone Jr., Van Bramer, Daniel Dromm, Grace Meng και Micah Kellner και του γερουσιαστή Jose Peralta. Οπως αναφέρει η ίδια στο προσωπικό της blog, αν και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αστόρια, η καρδιά και η σκέψη της είναι πάντα στην πατρίδα της, την πανέμορφη Κεφαλλονιά. «Και οι δύο γονείς μου είναι από την Κεφαλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές και μετά τον σεισμό η οικογένειά της μετακόμισε στις Βασιλικάδες, όπου έχουμε σπίτι» αναφέρει και προσθέτει: «Η γιαγιά μου ήταν η Ακριβή Μολφέτα “έφυγε” το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία, το “Ακρογιάλι”. Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα. O πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά τον σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο».

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον γάμο της σημειώνοντας: «Το 2004 παντρεύτηκα στην Κεφαλλονιά σε ξενοδοχείο στο Φισκάρδο. Μιλάω και γράφω ελληνικά αφού έχω φοιτήσει σε ελληνικό απογευματινό σχολείο για έξι χρόνια».

Εκτός, όμως, από την Αραβέλλα Σιμωτά στη μάχη έχει ριχθεί και ο Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος διεκδικεί θέση στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης και προηγείται με μεγάλη διαφορά του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

[esrpesso]