Πρεμιέρα για τη νεοσύστατη Ορχήστρα του Βενιζέλειου Ωδείου – 18/11

Την πρώτη της εμφάνιση πρόκειται να κάνει η νεοσύστατη ορχήστρα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του θεάτρου του Ωδείου παρουσιάζοντας μια ανθολογία από συνθέσεις κλασικής μουσικής.


Mιλώντας στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη Γιάννης Αντωνογιαννάκης επεσήμανε ότι η νέα ορχήστρα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη, στοχεύοντας παράλληλα στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Βενιζέλειου Ωδείου, μαθητές του οποίου θα συμπράττουν μαζί της.
«Φιλοδοξούμε ότι η νεοσυσταθείσα ορχήστρα θα αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού με στόχο την εδραίωση της μουσικής τέχνης στην πόλη μας και ιδιαίτερα στον χώρο που της αρμόζει και που τόσα χρόνια την υπηρετεί», τόνισε ο κ. Αντωνογιαννάκης και πρόσθεσε: «Το ίδιο σκεπτικό και όραμα εμπνέει και τους καταξιωμένους συμμετέχοντες μουσικούς οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό στήριξαν τη δημιουργία της».
«Επιπλέον», ανέφερε ο κ. Αντωνογιαννάκης, «προσδοκούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε μουσικούς με ανάλογα προσόντα και θέληση από την πόλη μας ή την ευρύτερη περιοχή, να διευρύνουν τις μουσικές και κοινωνικές αναζητήσεις τους, πλαισιώνοντας την πρωτοβουλία».
Την επιμέλεια και διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο διακεκριμένος μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, διευθυντής σπουδών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Βενιζέλου Ωδείου Χανίων.
«Ευελπιστούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα τύχει της ανάλογης υποστήριξης από το κοινό της πόλης, τους φορείς των τεχνών και του πολιτισμού, τους οποίους και περιμένουμε σε αυτή την πρώτη μας εκδήλωση», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Αντωνογιαννάκης.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία έχει ήδη ξεκινήσει από τη Γραμματεία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.

Χανιώτικα Νέα