Ελένη Φωτοπούλου : Η φαρμακοποιός που επιστρέφει στη μικρή οθόνη

Μπορεί η χάρη της να έφτασε μέχρι το… Αμπού Ντάμπι και να είχε πρόταση γάμου από σεΐχη να γίνει η πέμπτη (!) σύζυγός του, αλλά η Ελένη Φωτοπούλου δεν άντεξε στα ξένα κι επέστρεψε, όχι μόνο στα πάτρια εδάφη αλλά και στην τηλεόραση.

Μιλώντας στο ένθετο «Piazza» της εφημερίδας VETO, η πανελίστρια της εκπομπής του ALTER «Πολύ μπλα μπλα», που κάνει πρεμιέρα αύριο, δήλωσε ότι η συνεργασία της με το κανάλι του Περιστερίου προέκυψε χάρη σε καλούς φίλους και συνεργάτες.

«Έχω δουλέψει στο ALTER και στο παρελθόν. Ήμουν πέντε χρόνια στην εκπομπή της Τατιάνας. Οι τότε συνεργάτες ήταν και είναι πολύ καλοί φίλοι και οι περισσότεροι εξακολουθούν να δουλεύουν στο κανάλι. Φαντάζομαι ότι κάποιος έριξε την ιδέα και μου έγινε η πρόταση. Η Ράνια Ματαφιά, η διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος, ήταν αρχισυντάκτριά μου την εποχή που δούλευα στην Τατιάνα κι έκτοτε έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Εκείνη με πήρε τηλέφωνο. Θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επανέλθω».
Βέβαια, για καλό και για κακό το πτυχίο της φαρμακευτικής το έχει φυλαγμένο. Αλλωστε, μετά την αποχώρησή της από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, δούλευε στο φαρμακείο της θείας της για να βγάλει τα προς το ζην, αφού όλες οι πόρτες για πιθανή συνεργασία έκλειναν, όπως λέει, … «ως διά μαγείας».

«Δεν έχω αποδώσει ευθύνες σε κανέναν. Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί δεν έχω αποδείξεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι προτάσεις που ερχόντουσαν μόνες τους χωρίς να τις κυνηγάω, ξαφνικά αποσύρονταν. Δούλευα στο φαρμακείο της θείας μου, έναν χρόνο, γιατί έχω σπουδάσει εκτός από δημοσιογραφία και φαρμακευτική. Είναι κάτι που μπορώ να κάνω και στο μέλλον. Δεν μου το στερεί κανένας. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι έχω ένα εφόδιο. Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε που λένε».

Στο φαρμακείο οι πελάτες την αναγνώριζαν και δεν μπορούσε να αποφύγει ερωτήσεις για την Ελένη Μενεγάκη του τύπου: «Είναι αλήθεια τόσο όμορφη;» «Έκανε πλαστικές;», «Πόσα λεφτά παίρνει;». Όταν έφυγε από την εκπομπή της Ελένης, οι πελάτες τη ρωτούσαν: «Γιατί έφυγες από αυτό το καλό κορίτσι που σε αγαπούσε τόσο;».

Η Ελένη Φωτοπούλου τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέρει τα συναισθήματα της παρουσιάστριας, αλλά «συνεργαστήκαμε καλά και ως ένα σημείο έδειξε να το εκτιμά. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα τα οποία μπορεί να φαίνονται μικρά σε αυτούς που δεν τα ζουν καθημερινά και σένα, λόγω χαρακτήρα, να σε ενοχλούν. Με μας συνέβαιναν τέτοια μικρά πραγματάκια, που άλλοτε με ενοχλούσαν κι άλλοτε με έθιγαν. Ήμουν αποφασισμένη να μην το δεχθώ πια και το έγκλημά μου ήταν ότι δήλωσα ότι θέλω να φύγω. Πάντως, χωρίς να το λέω ”ψωνίστικα” θεωρώ ότι για αυτήν την εκπομπή ήμουν ένα κομμάτι χρήσιμο και όχι τόσο, όταν βρισκόμουν στον αέρα. Έκανα πολλά πράγματα πίσω από τις κάμερες. Νομίζω ότι γενικά οι άνθρωποι της τηλεόρασης, και δεν το λέω συγκεκριμένα για την Ελένη αλλά για όλους μας, έχουμε τη νοοτροπία να θέλουμε να διώχνουμε εμείς τους συνεργάτες μας κι όχι να μας φεύγουν».

Από τον «Καφέ με την Ελένη» και έπειτα δεν της ξανάγινε καμία πρόταση ούτε και φέτος μετά την απομάκρυνση της Χρίσλας Γεωργακοπούλου. Η τότε δήλωση ότι θα δουλέψει στην εταιρεία του πατέρα της στο Αμπού Nτάμπι δεν ήταν δικαιολογία.
«Όταν αποφάσισα να φύγω από την εκπομπή, δεν είχα στον ήλιο μοίρα. Δεν ήξερα τι θα κάνω. Δεν είχα καμία επαγγελματική πρόταση. Και δουλεύω για βιοποριστικούς λόγους, όχι για το χαβαλέ μου. Όταν ρωτήθηκα: ”Θα φύγεις και τι θα κάνεις;” θεώρησαν πολύ αστεία την απάντηση ενός επαγγελματία: ”Μα δεν ξέρω τι θα κάνω”. Και ήταν η αλήθεια. Απλά σκέφτηκα ότι επειδή έχω μια προϋπηρεσία δέκα χρόνων και οι άνθρωποι στην πιάτσα ξέρουν τι δουλειά κάνω, δεν θα δυσκολευτώ. Στον ”Καφέ με την Ελένη” ένιωθα ότι έχω τελειώσει. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο. Το ότι ένιωθα σιγουριά για τον εαυτό μου ήταν για μένα ένα κίνητρο. Δεν ήταν αρκετά πειστική η εξήγηση αυτή κι επέμεναν να με ρωτάνε και στον αέρα και εκτός αέρα, γιατί η συζήτηση αυτή είχε προηγηθεί στο γραφείο. Είπα, λοιπόν, ότι στην τελική, αν δεν βρω κάτι να κάνω, είμαι ένας τυχερός άνθρωπος κι έχω μια μικρή ”καβάτζα”, γιατί ο μπαμπάς μου έχει στα Αραβικά Εμιράτα μια εταιρεία και θα πάω να δουλέψω εκεί».

Η Ελένη, τελικά, πήγε στα εμιράτα αλλά δεν μπόρεσε να συνηθίσει τη ζωή εκεί. «Πήγα για ενάμιση μήνα. Άξιζε τον κόπο, γιατί είναι μια πολύ περίεργη εμπειρία. Είναι διαφορετικός ο τρόπος ζωής. Οι ντόπιες γυναίκες φορούν μπούργκα, εγώ είχα μια νορμάλ ζωή. Όμως, δεν είναι εύκολος τόπος να ζήσει μια γυναίκα στην ηλικία μου. Αν ήμουν πιο μικρή, θα ήταν διαφορετικά, γιατί θα συνήθιζα πιο εύκολα. Και στη δουλειά του μπαμπά μου, επειδή είναι μαζί με τον αδελφό μου, ένιωθα ότι δεν είχα να προσφέρω. Πάντως, είχα και τα τυχερά μου. Ένας 80χρονος σεΐχης ζήτησε από τον μπαμπά μου να με παντρευτεί. Θα ήμουν η πέμπτη γυναίκα του. Δεν μπορώ να πω, είναι μια καλή σειρά. Είχα και αυτήν την επιτυχία».

Το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη τη συγκλόνισε. «Δεν το περίμενα με τίποτα, oύτε το διαζύγιο αλλά ούτε και το δελτίο Τύπου. Ζήσαμε τον χωρισμό της δεκαετίας. Θεωρούσα, επειδή είχα μια σχέση με την Ελένη και τον άνδρα της και τους είχα ζήσει σε προσωπικές στιγμές, ότι ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα κι ερωτευμένα ζευγάρια. Επιπλέον, γνωρίζοντάς την, η Ελένη θα έκανε τα πάντα για να διαφυλάξει την εικόνα της,, ώστε να μην χαλάσει αυτό που ξέρουν οι τηλεθεατές ως Ελένη μέχρι τώρα. Όταν το άκουσα έμεινα… παγωτό».

Η Ελένη Φωτοπούλου δεν δίστασε να απαντήσει και στις φήμες που ήθελαν τον Γρηγόρη Γκουντάρα, πρώην σύντροφο και συνεργάτης της να της κάνει τη ζωή… πατίνι στην εκπομπή. «Αυτό είναι γεγονός. Όπως το λες ακριβώς αλλά δεν μπορώ να τον αδικήσω, κι αυτό γιατί ξέρω ότι ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέροντας ότι τον περιμένουν όλοι στη γωνία να δουν πώς θα συμπεριφερθεί σε αυτήν που ήταν τόσα χρόνια ζευγάρι, δούλευαν μαζί και ήταν προϊστάμενός της, δεν τον αδικώ καθόλου. Κι εγώ πιθανότατα να έκανα το ίδιο. Ήταν πιο σκληρός μαζί μου, γιατί έτσι όφειλε να κάνει. Πάντως, δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγα από την εκπομπή». Ομολόγησε δε, ότι στο γάμο του δεν «χωρούσε» ως προσκεκλημένη. Η ίδια, ωστόσο, δεν βλέπει να ντύνεται γρήγορα νυφούλα. «Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και πριγκίπισσες» κατέληξε.

[Zougla.gr]