Κλεμμένο το ιστιοφόρο που προσάραξε στον Κουμπέ !

«Λαβράκι» έβγαλαν οι Λιμενικές Αρχές του Ρεθύμνου μετά την προσάραξη ενός ιστιοφόρου το πρωί της Τετάρτης στην παραλία του Κουμπέ…

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, το σκάφος είναι κλεμμένο και φυσικά ο 44χρονος που το χειριζόταν θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη με πλήθος κατηγοριών να τον βαραίνουν.

Το ιστιοφόρο προσάραξε το πρωί της Τετάρτης στην παραλία του Κουμπέ πιθανότατα λόγω λανθασμένων χειρισμών -από τον 44χρονο έλληνα ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος ζει στην Αθήνα- και εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων.

Αμέσως στο σημείο πήγαν λιμενικοί, οι οποίοι άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του λιμανιού σημειώθηκε και ημιβύθισή του κατά τη ρυμούλκηση.

Τελικά, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου και ιδιώτες κατάφεραν να το βγάλουν στην προβλήτα και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν τα στοιχεία που έδινε ο 44χρονος που επέβαινε στο ιστιοφόρο ήταν αληθή.

Αποδείχθηκε, όμως, ότι το σκάφος είχε κλαπεί από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ενώ ο 44χρονος φέρεται να υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του. Ο ίδιος πάντως ισχυρίστηκε ότι το σκάφος, οκτώ περίπου μέτρων, του ανήκει.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους έχει εντοπιστεί από τις Λιμενικές Αρχές. Ζει στον Πειραιά και πρόκειται την Παρασκευή να βρεθεί στο Ρέθυμνο για την αναγνώριση. Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για κλοπή, πρόκληση ναυαγίου, πλαστογραφία κ.ά.

[Goodnet]