Ο Δήμος Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, Πέμπτη 21 Ιουνίου, διοργανώνει ένα μουσικό τριήμερο στις πλατείες της πόλης!

Τετάρτη 20/6

Στις 21.00, στην Πλατεία Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών μεταξύ των οποίων και δικές του συνθέσεις. Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ «Myrtia» (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, παρουσιάζει γνωστά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια – από τη δισχιλιετή μελωδία του επιταφίου του Σείκιλου, έως τα πασίγνωστα ελληνικά κινηματογραφικά θέματα από την επικείμενη δισκογραφική δουλειά του με μουσική του σινεμά, κι από τις δεξιοτεχνικές νότες του Χιώτη, στις στιβαρές μελωδίες της ελληνικής παράδοσης διασκευασμένες για «6χορδη ορχήστρα»!

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα cds της σειράς “Famous Greek Soloists” (FM Records 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων κιθαριστικών τεχνικών όπως αυτήν του tremolo-apoyando και τη “μεσογειακή αύρα του” (όπως αναφέρει ο γνωστός κιθαριστής Θάνος Μήτσαλας). Με εκλεπτυσμένο γούστο γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.

Πέμπτη 21/6

Δημαρχείο:
08.30: Μουσική από τους μαθητές της πόλης μας (Ελληνικό Ωδείο, Ωδείο Μονόχορδο).
09.30: Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου. (Υπεύθυνη η Ισιδώρα Χαλκιαδάκη)
10.00: Χορωδία Ρεθυμνίων Μικρασιατών.

11.00 – Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.
Η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.

19.00 – Είσοδος Ενετικού Λιμανιού (τέρμα Ελ. Βενιζέλου).
Sampa Pateria. Βραζιλιάνικα Κρουστά. (Συντονίζει ο Mάνος Ναζλής)

19.30 – Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης-Ωδείο Ρεθύμνου.
Μαθητική Συναυλία από το Ελληνικό Ωδείο του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών.

21.00 – Πλατεία Μικρασιατών.
Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Μουσικό-θεατρική-σατυρική παράσταση
«Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα»
Συμμετέχουν οι:
Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Παρασκευή 22/6

Συναυλία από την Ερωφίλη και τον Βασίλη Γισδάκη στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πλατεία Νομαρχίας). Έναρξη 21.00.

ΕΡΩΦΙΛΗ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ

Οι δύο σύγχρονοι και ταυτόχρονα καταξιωμένοι ερμηνευτές , ενώνουν τις φωνές τους για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με όσα έχουν αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια , αλλά και όσα τους ενώνουν.
Μπλεγμένα όμορφα , παλιά και καινούργια τραγούδια , μνήμες αλλά και καινούργιες εικόνες σ αυτή την παράσταση μας ‘’τυλίγουν’’ ζεστά με ιστορίες που αξίζει να μείνουν στην καρδιά μας ..

Η Ερωφίλη, με την αξιόλογη παρουσία της στο καλό ελληνικό τραγούδι, τόσο μέσα από την προσωπική της δισκογραφία όσο και με το αγαπημένο στο κοινό, Τρίφωνο και ο Βασίλης Γισδάκης που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού,
θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τον Μάνο Χατζιδάκι , τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο , Σ. Κραουνάκη , Θ. Μικρούτσικο ως και νεώτερους τραγουδοποιούς . Σε ποίηση Ν.Γκάτσου , Οδ. Ελύτη , Μ. Ελευθερίου , Λ. Νικολακοπούλου κ.α.

Καθώς επίσης και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική τους συνεργασία με τον νέο συνθέτη Δαμιανό Πάντα.
Άλλοτε χαμηλόφωνα, άλλοτε δυναμικά μας παρασύρουν στη μαγεία που δίνει η ερμηνεία των στίχων , απλά και αληθινά με δύο σπουδαίους μουσικούς συνοδοιπόρους.
Τον συνθέτη Κώστα Γιαννάκη στο πιάνο και το σολίστα Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί.