Τιμητική εκδήλωση για τους Σφακιανούς Κανάκη Γερωνυμάκη και Ανδρέα Χατζηπολάκη- 14/5

Τιμητική εκδήλωση για τους Σφακιανούς λαογράφους, Κανάκη Γερωνυμάκη και Ανδρέα Χατζηπολάκη τη Δευτέρα 14/5 στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οργανώνουν, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τη Δευτέρα 14 Μαίου 2018, στις 19.30,τιμητική εκδήλωση για τους Σφακιανούς συλλογείς – καταγραφείς πρωτογενούς φιλολογικού και λαογραφικού υλικού, και όχι μόνο, Κανάκη Γερωνυμάκη και Ανδρέα Χατζηπολάκη και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε. Για τον Κανάκη Γερωνυμάκη και το έργο του θα μιλήσουν ο Βασίλης Χαρωνίτης, δάσκαλος, συγγραφέας, και η Μαρία Στέλλα Ζεάκη, επικοινωνιολόγος, κοινωνική λαογράφος.

Για τον Ανδρέα Χατζηπολάκη και το έργο του θα μιλήσουν η Εύα Κριαρά φιλόλογος, σκηνοθέτις, και η Βούλα Επιτροπάκη, νομικός, ποιήτρια.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Ιωάννα ( Νανά ) Χαλκιαδάκη – Μπασιά, φιλόλογος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης.

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει και σύντομη αναφορά στα είκοσι χρόνια ζωής και προσφοράς του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας και παρουσίαση των εκδόσεών του από την Ειρήνη Βογιατζή, τέως πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνης, μέλος του Δ. Σ. του Κε. Κρη. Λο. και γραμματέα της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνης.