Στις 17 Μαρτίου διαγωνίζεται το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου στην Καρδίτσα

Το Σάββατο 17 Μαρτίου είναι η μεγάλη βραδιά για την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου καθώς διαγωνίζεται στο 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και παλαιότερο φεστιβάλ του είδους αυτού και το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου προκρίθηκε να διαγωνιστεί με το έργο «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε, στο οποίο παίζουν και σκηνοθετούν ο Βασίλης Ξενικάκης και η Γεωργία Γαλιάκη. Η παράσταση θα διαγωνιστεί με άλλους επτά θιάσους που επελέγησαν μεταξύ 25 θεατρικών οργανισμών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο «Coppia aperta, quasi spalancata» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε.

Την παραγωγή κάνει ο οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος»

Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά.

Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης, που είναι και ο γενικός «μαστροχαλαστής» της ομάδας! Μέγας χορηγός θετικής ενέργειας είναι η Άννα Σταφυλάκη.

Η Γεωργία Γαλλιάκη και ο Βασίλης Ξενικάκης παίζουν, σκηνοθετούν, κατασκευάζουν σκηνικά, επιλέγουν κοστούμια, μουσική, φωτισμό και επί σκηνής αναλαμβάνουν όλα τα …γενικά καθήκοντα!

Η παράσταση έχει σημειώσει ξεχωριστή επιτυχία σε ολόκληρη την Κρήτη που έχει παρουσιαστεί και τώρα καλείται σε σκληρό ανταγωνισμό με μεγάλες παραγωγές από ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

 

rethemnosnews.gr