«Ανοιχτό Ζευγάρι, σχεδόν ορθάνοιχτο» στο The Garage, στο Ρέθυμνο – 6 & 7/1

Το The Garage υποδέχεται το «Ανοιχτό Ζευγάρι, σχεδόν ορθάνοιχτο», στις 6 και 7 Ιανουαρίου, σε 2 απογευματινές παραστάσεις (19.00)!

Mετά την επιτυχημένη συνεργασία του με το δημοτικό θέατρο Μυλοποτάμου και την περιοδεία στην περιοχή συνεχίζει τη διαδρομή του και στην υπόλοιπη Κρήτη και όχι μόνο, ο θίασος Έξη παρουσιάζει για 2η χρονιά το έργο Ανοιχτό ζευγάρι, σχεδόν…ορθάνοιχτο, βασισμένο στο έργο του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε «Coppia aperta, quasi spalancata». 

»Ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε με το έργο αυτό είναι σαν να κάνουν ακτινογραφία στα δύο φύλα, προκειμένου να ανακαλύψουν τις βαθύτερες ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά τους. Τα αποτελέσματα μάς τα παρουσιάζουν με αξιοσημείωτη ευκρίνεια, αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια και πολύ πολύ χιούμορ.

Ένα έργο που, φαινομενικά, κινείται σε μια επιδερμική παρατήρηση της αιώνιας διαμάχης των φύλων, κατανοούμε στο τέλος ότι έχει πολύ βαθύτερα κίνητρα. Δεν είναι ο άνδρας ή η γυναίκα είναι ο άνθρωπος και η συμπεριφορά του απέναντι στον συνάνθρωπο και σύντροφό του, που κινεί την πένα του συγγραφέα. Ο σύγχρονος, καπιταλιστικός τρόπος ζωής, έχει διαφθείρει σε τέτοιο σημείο τον άνθρωπο, που στο βωμό της ατομικής προστασίας και βολής έχουν θυσιαστεί βασικές αξίες, όπως αυτή της συμβίωσης και της συντροφικότητας. Αξίες θεμελιώδεις στην δόμηση μιας υγιούς κοινωνίας. Η λύση του προβλήματος στο τέλος αφήνεται στον θεατή. Άλλωστε πάνω από όλα, αυτό που έχει σημασία πρώτα είναι η συνειδητοποίηση, ο προβληματισμός για το πώς ένα έργο γραμμένο το 1983 είναι τόσο μα τόσο οικείο σε εμάς σήμερα»…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο «Coppia aperta, quasi spalancata» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε.

Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά. Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης, που είναι και ο γενικός «μαστροχαλαστής» της ομάδας! Μέγας χορηγός θετικής ενέργειας είναι η Άννα Σταφυλάκη.

Η Γεωργία Γαλλιάκη και ο Βασίλης Ξενικάκης διασκευάζουν το έργο, παίζουν, σκηνοθετούν, κατασκευάζουν σκηνικά, επιλέγουν κοστούμια, μουσική, φωτισμό και αναλαμβάνουν…γενικά καθήκοντα!

Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 19.00
Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 19.00

Γεvική είσοδος: 10 ευρώ / μειωμέvο 8 ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις στο ‪698 762 3792‬

Ο θίασος Έξη δημιουργήθηκε το 2013 από έναν πυρήνα νέων ηθοποιών, αποφοίτων της ανώτερης δραματικής σχολής «Πρώτη πράξη» του Τάσου Χαλκιά αλλά και ταλαντούχων ερασιτεχνών ηθοποιών. Η δημιουργία της ομάδας αποτελέσε ανάγκη των μελών για έκφραση και επικοινωνία μέσω του θεάτρου και βασίστηκε καθαρά στις προσωπικές και όχι σε επαγγελματικές σχέσεις. Η πρώτη παραγωγή της ομάδας έγινε με το έργο «οι Πίθηκοι» του Γρηγόρη Βαφιά σε σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη.

Το The Garage ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατσιπόπουλου για τη συνεχή στηριξή του!