altΜακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και προσηλωμένος στα επαγγελματικά του σχέδια, χτίζει ξανά τη δική του αυτοκρατορία ο Γιώργος Κοσκωτάς. Ο πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας και τραπεζίτης, δραστηριοποιείται με απόλυτη μυστικότητα τα τελευταία χρόνια στον χρηματοοικονομικό τομέα (αντικείμενο που το γνωρίζει πολύ καλά) και μάλιστα έχει ιδρύσει και την δική του εταιρία οικονομικών συμβούλων.

Άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, λένε πως τα τελευταία χρόνια, ο άλλοτε ισχυρός άντρας, έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα και μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ο πρώην εκδότης και μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει ανοίξει τα φτερά του και εκτός Ελλάδος, κάνοντας επιχειρηματικά βήματα στο γειτονικό Κόσσοβο, αλλά και σε άλλες αγορές των Βαλκανίων. Μέχρι να συμβεί αυτό, την επιχειρηματική δράση εκτός των συνόρων την είχαν αναλάβει οι δύο γιοι του, με την προσωπική εποπτεία του πατέρα τους. Ο φακός των «Αποκαλύψεων» εντόπισε στο σπίτι του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, που βρίσκεται στην Εκάλη, σε απόσταση 500 μέτρων από τις 14 – κατασχεμένες πλέον – μεζονέτες που είχε κατασκευάσει για τα στελέχη των εταιριών, ένα από τα πέντε παιδιά του. Με πολύ ευγένεια επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των «Α» για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Γιώργου Κοσκωτά στο γειτονικό Κόσσοβο. «Όσο και να ψάχνετε, γραφεία, ή εταιρία του πατέρα μου στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να βρείτε» δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό και πως ο επιχειρηματίας κατά την διαμονή του στην Ελλάδα, προτιμά να εργάζεται από το σπίτι του.

Δουλεύει πολλές ώρες

Ο Γιώργος Κοσκωτάς ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί, διαβάζει όλες τις εφημερίδες, ενημερώνεται ακόμη και για τα δρώμενα της show biz και μετά ξεκινά τη μέρα του. Από τις 8 το πρωί και μετά εργάζεται πυρετωδώς, μετά τις αποτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες που έκανε μετά τη αποφυλάκισή του το 2001. Τα χρόνια που ακολούθησαν βγαίνοντας από την φυλακή ήταν πολύ δύσκολα επαγγελματικά. Το επιχειρηματικό μυαλό, αναζητούσε συνεχώς διεξόδους που θα του έδιναν τη δυνατότητα να στήσει ενδεχομένως από την αρχή και μια νέα οικονομική αυτοκρατορία. Η πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια στο real estate δεν ευοδώθηκε. Το ίδιο συνέβη και με τα ναυτιλιακά, όταν το 2002 εγκατέλειπε το κτίριο της οδού Φλέσσα στον Πειραιά, όπου είχε στήσει την εταιρία του. Αν και «περιπλανήθηκε» επαγγελματικά, ο τομέας των χρηματοοικονομικών, ήταν αυτός που του κέντρισε το ενδιαφέρον. Το 2003 «στήνει» στο γυάλινο κτίριο της Ελευθερίου Βενιζέλου 105 στη Νέα Σμύρνη, τα νέα γραφεία του, ανοίγοντας μια εταιρία οικονομικών συμβούλων. Με την επωνυμία ΙΚG S.A. Financial Counsulting, ( που φέρει και τα αρχικά του ονόματός του ), ο Γιώργος Κοσκωτάς άφησε πίσω του το παρελθόν και πάτησε γερά στα πόδια του! Η χρονιά αυτή, θα αποδειχθεί χρονιά ορόσημο για τον άλλοτε μεγαλοτραπεζίτη, αφού τελικά, από τότε βρήκε τον επαγγελματικό δρόμο και ορθοπόδησε!

Μιλώντας στις «Αποκαλύψεις» ο στενός φίλος του Κοσκωτά και δικηγόρος του Τάκης Μιχαλόλιας, τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια οι επαγγελματικές του δραστηριότητες τον έχουν απορροφήσει στη κυριολεξία. «Ο Γιώργος κατάφερε και έστησε με επιτυχία μια εταιρία επενδυτικών συμβούλων και οι πελάτες του είναι και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Οι πελάτες του τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Ο Κοσκωτάς δεν έχει αλλάξει. Έχει ένα κοφτερό μυαλό. Όσοι, τον ήξεραν, πως ήταν πριν, έτσι είναι και τώρα. Απλά με τα χρόνια έχει αναπτύξει άμυνες». Άλλωστε όπως επεσήμανε ο κ. Μιχαλόλιας, τώρα είναι η στιγμή που ο Κοσκωτάς γυρίζει σελίδα στη ζωή του, καθώς θα μπορεί να ταξιδεύει και εκτός συνόρων. «Είναι για τον Γιώργο ένα καινούργιο καθεστώς, από πλευράς δυνατότητας κινήσεων. Θα μπορεί να οργανώσει πλέον τη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί».

Διαζύγιο με την Κάθυ;

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής του Γιώργου Κοσκωτά, αφού σχεδόν 21 χρόνια μετά αγκάλιασε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Κάθυ!

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τον Απρίλιο του 2010, ο Γιώργος Κοσκωτάς, πέταξε για την Αμερική και συγκεκριμένα για το Λονγκ Αϊλαντ, όπου ζει η πολυαγαπημένη του σύζυγος Κάθυ, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα για χωρισμό, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. «Όλα είναι ανυπόστατα. Φυσικά και είναι μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια περίμεναν πως και πώς να ξανασμίξει η οικογένεια και τώρα που ήρθε η ώρα θα χώριζαν;» τόνισε ο κ. Μιχαλόλιας.

Όσο αφορά στη καθημερινότητα του, ο Γιώργος Κοσκωτάς, είναι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων και όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόλιας, «ότι κάνει ο Γιώργος, το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όταν δεν δουλεύει, με τους λιγοστούς φίλους που διαθέτει, πηγαίνει σε ταβερνάκια και γενικά ζει μια ήρεμη ζωή».
2810.gr
“Αποκαλύψεις” – Μελίνα Πολατίδου