Επιστροφή της Alfa Romeo στη F1

Alfa-F1-1000Η θρυλική εταιρεία επιστρέφει μετά από 30 χρόνια απουσίας στη κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αν κάποιος θέλει ν’ απλοποιήσει τα πράγματα θα πει: «Η Ferrari θα βάζει το λογότυπο της Alfa Romeo στις υβριδικές μηχανές που δίνει στη Sauber». Δεν είναι όμως έτσι, αυτού του είδους η απλοποίηση αποτελεί στρέβλωση.

Στην πραγματικότητα ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει ρότα στην Alfa Romeo. Αυτό το νιώθεις πίσω από το τιμόνι μιας Giulia ή μιας Stelvio, το νιώθεις και κοιτώντας τις τιμές τους. Επόμενο λογικό βήμα είναι η επιστροφή σε ένα χώρο όπου η Alfa Romeo έχει και όνομα βαρύ και ιστορία.

Το πρώτο πρωτάθλημα πίσω στα 1950 το κατέκτησε ο Farina με Alfa Romeo. To 1951 o Fangio στέφθηκε πρωταθλητής επίσης με Alfa Romeo. Στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας ανδρώθηκε ο Ferrari και δημιούργησε το δικό του μύθο. Τη δεκαετία του 1970 η Autodelta έτρεχε με τα σήματα της Alfa Romeo.

Μετέπειτα η Ιταλική εταιρεία συμμετείχε χωρίς επιτυχία ως κατασκευαστής στο πρωτάθλημα έως το τέλος του 1985. Παρέμεινε ως κατασκευαστής κινητήρων σε συνεργασία με τη Ligier ως τα τέλη του 1988.

 

newsauto.gr