“Δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο το κτίριο στο λόφο Καστέλι”

gavroglouΑντίθετος σε οποιαδήποτε μετατροπή του κτιρίου στο λόφο Καστέλι, στα Χανιά, ο  υπουργός Παιδείας, κος Γιαβρόγλου.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου ότι το Υπουργείο δεν πρόκειται να συναινέσει στη μετατροπή του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας στη θέση «Καστέλι» πάνω από το λιμάνι, σε ξενοδοχείο.

Ο κ. Γαβρόγλου απάντησε χθες σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη που είχε ως αντικείμενο την υποχρέωση δημοσιοποίησης των φυσικών προσώπων που υποκρύπτονται στην πλειοδότρια εταιρία BELVEDERE.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι συμμερίζεται 100% τις ανησυχίες του Βουλευτή και ότι, κατά το Υπουργείο, η προωθούμενη αλλαγή χρήσης είναι «απολύτως αντισυνταγματική» καθότι το χρηματικό ποσό της απόκτησης του κτιρίου δόθηκε από το Κράτος για συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ερευνητική χρήση που είναι απαγορευμένο ν΄ αλλάξει.

Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε πίστωση χρόνου για να παραλάβει τα πλήρη πρακτικά της Συγκλήτου, δεδομένου ότι όπως είπε οι μέχρι σήμερα εξηγήσεις της Συγκλήτου κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς, προαναγέλλοντας ότι το Υπουργείο σκοπεύει να απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τις Εισαγγελικές Αρχές.

 

flashnews