IONIΣ: Το πλοίο που θα συνδέει Κρήτη – Κύθηρα – Πελοπόννησο

ionisΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ» για τη δρομολόγησή του στη γραμμή Περαιάς – Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος.

Το πλοίο βρίσκεται στο ναυπηγείο «Χαλκίτη» στο Πέραμα, όπου το επισκέφθηκε ο αρχισυντάκτης των«Κυθηραϊκών Νέων» Αντώνης Λαμπρινίδης, ο οποίος ξεναγήθηκε σε αυτό από τους πλοιοκτήτες της ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. κ.κ. Τουρλουμούση και Τσαϊλά.

Όπως γράφει ο κ. Λαμπρινίδης, εργασίες γίνονται σε όλα τα επίπεδα του πλοίου, όπως στο μηχανοστάσιο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική εξάρμωση των μηχανών του πλοίου και αντικατάσταση των απαραίτητων ανταλλακτικών των μηχανών, καθαρισμός και συντήρηση των δεξαμενών έρματος και των πλευρικών κενών δεξαμενών, διαμόρφωση και αναβάθμιση χώρων επιβατών, προσθήκη αριθμού καμπίνων με το σύνολο να φθάνει τις 18, διαμόρφωση χώρων διαμονής πληρώματος, χρωματισμοί, εσωτερικοί και εξωτερικοί, και αρκετές ακόμη εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του πλοίου.

Σύμφωνα με τον όγκο των προς αποπεράτωση εργασιών προβλέπεται από τους πλοιοκτήτες να υπάρξει ολοκλήρωσή τους το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι ετοιμο και να έχει ξεκινήσει τα ταξίδια του πριν από την εορτή της Παναγίας στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το «ΙΟΝΙΣ» είναι ένα πλοίο φτιαγμένο από ελληνικά χέρια τη χρυσή εποχή για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τη δεκαετία του ’70. Η Γέφυρα του πλοίου εντυπωσιάζει ευχάριστα με το μεγάλο ξύλινο τιμόνι και το δεύτερο χειριστήριο που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική κονσόλα. Για την εποχή που ναυπηγήθηκε το «ΙΟΝΙΣ», η Γέφυρα του πλοίου είναι πλήρως εξοπλισμένη, καθώς διέθετε και διαθέτει κάθε όργανο και βοήθημα για ασφαλή ναυσιπλοΐα. Με λίγα λόγια το πλοίο ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο από την κατασκευή του και παρέμεινε σε άψογη κατάσταση μιας και ευτύχισε να βρεθεί σε μια οικογενειακή εταιρεία που το εκτίμησε και το αγάπησε πολύ, με τις σωστές και ιδιαίτερα δαπανηρές μετασκευές και ανακαινίσεις που πραγματοποίησε κατά καιρούς.

Αγώνας της Κρήτης