Με το σήμα της Fraport από σήμερα το αεροδρόμιο των Χανίων

chania fraportΗ μετάβαση από το ελληνικό κράτος στην Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Fraport Greece του αεροδρομίου των Χανίων, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης.

Από σήμερα ο έλεγχος του αεροδρομίου έχει περάσει αποκλειστικά στην Γερμανική Εταιρεία.

Μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε η Fraport ήταν να αλλάξει την επίσημη ιστοσελίδα του αερολιμένα των Χανίων, η οποία  πλέον φέρει το λογότυπό της.

Από σήμερα επίσης ισχύει ο νέος κατάλογος χρεώσεων των αεροπορικών τελών, στο αεροδρόμιο των Χανίων, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Τι αναφέρει η εταιρεία για την ταυτότητά της. 

Η Fraport Greece ιδρύθηκε το 2015 με αντικείμενο τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια. Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων από την Fraport Greece αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017.

Το ελληνικό κράτος, μέσω μίας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, διαχώρισε τα 14 αεροδρόμια σε δύο ομάδες παραχωρήσεων στις οποίες η κάθε μία περιλάμβανε 7 αεροδρόμια (Ομάδα Α και Ομάδα Β).

Η Fraport Greece αποτελείται από δύο εταιρείες παραχωρήσεων που έχουν την εταιρική έδρα τους στην Αθήνα. Η μία εταιρεία για την Ομάδα Α ονομάζεται Fraport Regional Airports of Greece A S.A. (Fraport Greece A) και η άλλη εταιρεία για την Ομάδα Β ονομάζεται Fraport Regional Airports of Greece B S.A. (Fraport Greece B).

Επιπλέον, ιδρύθηκε μία τρίτη εταιρεία (Management Company) με έδρα στην Αθήνα και με αντικείμενο την ανάληψη και διαχείριση. κεντρικών λειτουργιών εκ μέρους της Fraport Greece Α και της Fraport Greece Β, όπως την απασχόληση του προσωπικού και τη σύναψη συμφωνιών με συμβούλους και προμηθευτές.

Στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα θα απασχολούνται περισσότερα από 100 άτομα. Η πλειονότητα του προσωπικού θα εργάζεται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι μέτοχοι της Fraport Greece είναι η Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide και ο Όμιλος Κοπελούζου.

 

kriti24.gr