oinokritika2017ΟΙΝΟΚΡΗΤΙΚΑ 2017 20-22 Ιανουαρίου 2017
Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων (ΚΑΜ), Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Διοργανωτής: ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ
Συνδιοργανωτής: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
Κινηματογραφική Προβολή σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη cine-Ιστορίες, την Κινηματογραφική Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF), με τίτλο: Red Obsession (Διάρκεια 75’, παραγωγή 2013, Χονγκ Κονγκ, σκηνοθεσία: David Roach και Warwick Ross, αφήγηση: Russell Crowe. Είσοδος δωρεάν.
Συνεδριακός χώρος, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 8:00μμ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Έκθεση και γευσιγνωσία οίνων του κρητικού αμπελώνα, με παρόντες και συμμετέχοντες σε κλίμα συνεργασίας, παραγωγούς και διακινητές οίνου, αλλά και ανθρώπους που πραγματοποιούν wine tours, διαφημίζοντας τον Κρητικό αμπελώνα, τιμώντας το πνεύμα της σπουδαίας αυτής για τα Χανιά και την Κρήτη διοργάνωσης.
Συνεδριακός χώρος, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 6:00μμ – 9:30μμ.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Α. Ειδική γευσιγνωσία σε οίνους μόνο κρητικών γηγενών ποικιλιών που θα προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως εξειδικευμένη ομάδα Οινοχόων, την οποία αποτελούν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αντρέϊ Αιμίλιος WSET LEVEL 3 Οινοχόος, Ζινευράκης Βασίλης WSET LEVEL 2 Restaurant Manager, Κατσικανδαράκης Αλέξανδρος WSET Level 2 Award in Wines and Spirits Οινοχόος, Κλουβιδάκης Ιωάννης WSET LEVEL 2 Barista, Σκορδύλης Δημήτρης WSET LEVEL 2 Bartender. H ειδική αυτή γευσιγνωσία θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των ΟινοΚρητικών. Βορεινή αίθουσα, Ισόγειο ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 18:00μμ – 21:30μμ.
Β. Λήξη πρώτης ημέρας ΟινοΚρητικών με πιάνο-φωνή από το Ντουέτο “Είμαστε 2”, Ελισάβετ Βερούλη (φωνή) και Γιώργος Λουτσέτης (πιάνο και συνθέσεις). Ευγενική προσφορά του ντουέτου για τα ΟινοΚρητικά 2017.
Συνεδριακός χώρος, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 21:00μμ.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Έκθεση και γευσιγνωσία οίνων του κρητικού αμπελώνα, με παρόντες και συμμετέχοντες σε κλίμα συνεργασίας, παραγωγούς και διακινητές οίνου, αλλά και ανθρώπους που πραγματοποιούν wine tours, διαφημίζοντας τον κρητικό αμπελώνα, τιμώντας το πνεύμα της σπουδαίας αυτής για τα Χανιά και την Κρήτη διοργάνωσης.
Συνεδριακός χώρος, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 11:30πμ – 9:30μμ.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Α. Ειδική γευσιγνωσία σε οίνους μόνο κρητικών γηγενών ποικιλιών που θα προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως εξειδικευμένη ομάδα οινοχόων, την οποία αποτελούν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αντρέϊ Αιμίλιος WSET LEVEL 3 Οινοχόος, Ζινευράκης Βασίλης WSET LEVEL 2 Restaurant Manager, Κατσικανδαράκης Αλέξανδρος WSET Level 2 Award in Wines and Spirits Οινοχόος, Κλουβιδάκης Ιωάννης WSET LEVEL 2 Barista, Σκορδύλης Δημήτρης WSET LEVEL 2 Bartender. H ειδική αυτή γευσιγνωσία θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των ΟινοΚρητικών.
Βορεινή αίθουσα, Ισόγειο ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 11:30πμ – 9:30μμ.
Β. Workshop για παιδιά με θέμα “Το Αμπέλι και το Σταφύλι”. Με εικόνα, αφήγηση και έμπνευση, φιλοδοξούμε να αφήσει τις πιο όμορφες πρώτες οινικές μνήμες στους μικρούς μας φίλους!
Βορεινή αίθουσα, Ισόγειο ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 11:30πμ – 1:30μμ
Γ. Συζήτηση-παρουσίαση με θέμα τις Οινικές Ζώνες Π.Ο.Π. (Ο.Π.Α.Π.). Ευγενική συμμετοχή από το Κτήμα Οικονόμου. Ομιλητής ο κ. Γιάννης Οικονόμου που θα μιλήσει για τη ζώνη Ο.Π.Α.Π. ΣΗΤΕΙΑ. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Γιάννης Στυλιανού και Λευτέρης Διγενάκης, παραγωγοί από τη ζώνη Ο.Π.Α.Π. των ΠΕΖΩΝ, ο κ. Αντώνης Κοσμαδάκης, παραγωγός από τη ζώνη Ο.Π.Α.Π. των ΔΑΦΝΩΝ, καθώς και άλλοι παραγωγοί. Παρόντες επίσης: Μέλη του wine club Oινόφιλοι Χανίων και του Οινικού Κέντρου Χανίων.
Δίλοβο συνεδριακού χώρου, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Ώρα: 5:00μμ – 6:30μμ
Δ. Ειδική παρουσίαση Οινοποιείων Κρήτης των οποίων οι Οίνοι έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία. Το Κτήμα Ζαχαριουδάκη, παρουσιάζει ο παραγωγός του κτήματος, κ. Στέλιος Ζαχαριουδάκης. Το Κτήμα Ευφροσύνη παρουσιάζει ο παραγωγός του κτήματος, κ. Αντώνης Κοσμαδάκης.
Δίλοβο συνεδριακού χώρου, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων
Ώρα: 7:30μμ – 8:30μμ
Ε. Μελωδική οινική γευσιγνωσία
1. Μουσική με πιάνο από τον Γιώργο Λουτσέτη (πιάνο και συνθέσεις). Ευγενική προσφορά του για τα ΟινοΚρητικά 2017.
Ώρα: 1:00μμ – 2μμ.
2. Jazz μουσική από τον Ευριπίδη Σταματίου (Jazz πιάνο)
Ώρα: 6:30μμ – 7:30μμ.
3. Μουσική με πιάνο και βιολί από τον Γιώργο Σαλτάρη (πιάνο) και την Έλενα Ορμυλιώτου (βιολί).
Ώρα: 8:30μμ – 9:30μμ.
Και οι τρεις εκδηλώσεις:
Συνεδριακός χώρος, 2ος όροφος ΚΑΜ, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οίνου στα πλαίσια των ΟινοΚρητικών 2017 και για τις τρεις ημέρες, θα παρέχεται ενημέρωση για τις Οινικές ζώνες της Κρήτης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικήs Ένδειξηs (Π.Γ.Ε.), με προβολή βίντεο.