Το 1ο γλέντι φίλων παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας, απο το “Χορωδείον” στο Ηράκλειο – 18/12

xorwdeion

Το 1ο γλέντι φίλων παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας είναι γεγονός!
Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη των ανθρώπων που αγαπούν την παραδοσιακή ενδυμασία της Κρήτης, να βρίσκουν αφορμές να τη φορούν εκφραζόμενοι ελεύθερα μιας και στην εποχή μας η παγκοσμιοποίηση ορίζει να ντυνόμαστε με ενδύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση αυτού του νησιού. Η εν λόγω διοργάνωση δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες παραστάσεις που συνήθως βλέπουμε σε κηποθέατρα.
Στόχο έχει την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων στο γλέντι (ακόμα και εκείνων οι οποίοι για κάποιους λόγος δεν θα φορέσουν τελικά παραδοσιακή ενδυμασία)! Άρα λοιπόν θα στελιώσουμε ένα χοροστάσι στο οποίο τρως ό,τι θες, πίνεις ό,τι θες, λες τη μαντινιάδα σου όποτε θες, χορεύεις όποτε και όσο θες, αν γνωρίζεις μουσικό όργανο ζητάς ευγενικά από τους οργανοπαίχτες να παίξεις κι εσύ 2 κοντυλιές και μετά παραχωρείς ξανά τη θέση σου, φοράς ό,τι φορεσιά σε εκφράζει πραγματικά (για την οποία έχεις μεριμνήσει να ράψεις και να δέσεις πάνω σου εσύ ο ίδιος και όχι ο δάσκαλος του χορευτικού στο οποίο συμμετέχεις) και δεν είσαι δέσμιος του παραστασιακού πρέπει!
Ελπίδα και επιθυμία μας μέσα από τέτοιου τύπου δράσεις είναι να θυμηθεί αλλά και να γνωρίσει ο σημερινός λαός της Κρήτης, ότι η ενδυμασία του τόπου του ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ΣΤΟΛΗ!

Τα γλέντια φίλων παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας θα πραγματοποιούνται κάθε 3-4 μήνες και σε διαφορετικό μέρος της Κρήτης. Μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι εκτός Κρήτης όπως επίσης και μη Κρητικοί φίλοι της ενδυμασίας. Μπορούν να συμμετέχουν παρέες από συλλόγους, σχολές αλλά και άνθρωποι που δεν ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες. Η ανακοίνωση θα προσπαθούμε να γίνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γεγονός ούτως ώστε να επιτυγχάνουμε σωστή οργάνωση. Λόγω λοιπόν συγκεκριμένης χωρητικότητας του εστιατορίου όπου θα πραγματοποιηθεί το γλέντι, παρακαλούμε δηλώστε μας το γρηγορότερο δυνατό τις συμμετοχές σας (προτεραιότητα θα δίδεται πάντα σε φίλους που έρχονται από μακριά)!