Φοίβος Δεληβοριάς / Word of Mouth στο Μόνιτορ Φεστ 2016 – 4/11

delivoriasΤην Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι Word of Mouth θα εμφανιστούν στη σκηνή του Μονιτορ Φεστ σε μια ιδιαίτερη μουσική “σύζευξη” όπως ορίζει η φυσιογνωμία και η καλλιτεχνική φορά του Φεστιβάλ.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο εξαιρετικός δημιουργός του ηλεκτρικού λαούτου, Dimitris Sideris.
Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος κοιτάει από ψηλά μιαν εποχή που τελειώνει και μιαν άλλη που έρχεται. Στη μέση του δρόμου στήνεται ένα μικρό σκηνικό και παρουσιάζονται οι μικρές ιστορίες του περιμένοντας ένα ακόμη καλοκαίρι. Η τελευταία δουλειά του Φοίβου Δεληβοριά φέρνει τον τίτλο “Καλλιθέα”. Οι ήρωές του (οικογένεια, παλιοί συμμαθητές, πρόσωπα μιας ελληνικής –ή όχι- ποπ μυθολογίας, μικρομαγαζάτορες, κορίτσια και ωδικά πτηνά) είναι κοιταγμένοι από τα μάτια ενός παιδιού του ’80 που προσπαθεί να διηγηθεί την ιστορία του σ’ ένα παιδί που αρχίζει τώρα να ζει τη δική του.
Η «Καλλιθέα» δεν είναι στην πραγματικότητα ένας δίσκος νοσταλγικός. Για την ακρίβεια, φοβάται ιδιαίτερα μη μας φάει το παρελθόν μας. Κι έτσι αποφασίζει να το δει κατάματα, σαν κάτι που απλώς γέννησε το σήμερα. Κι ύστερα να κλείσει πίσω του την πόρτα και να πάει κάπου αλλού

Word of Μouth

Οι Word of Mouth αποτελούν το κορυφαίο beatbox δίδυμο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Το 2014 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”I Am Beatbox”, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη, ανάμεσα στους οποίους οι Δημήτρης Καρράς, Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Δωδέκατος Πίθηκος, Σοφία Σαρρή, Σανάδες, κ.α.
Το 2012, οι Word of Mouth ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας με επιτυχία την δουλειά τους στο Αmerican Human Beatbox Festival και στο αναγνωρισμένο beatbox/rap street event Hip Hop Subway Series, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν, ως headliners, στο Nescafe Bulgarian Beatbox Battle, της μεγαλύτερης open-air διοργάνωσης στον κόσμο, που γίνεται στην Σόφια της Βουλγαρίας μπροστά σε 10.000 κόσμο. Με μεγάλη προϋπηρεσία στα συναυλιακά δρώμενα στη χώρα μας, έχουν στο ενεργητικό τους μία σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ (2009), των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2011 & 2012) ενώ έχουν προλογίσει συναυλίες καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας (Phi-Life Cypher, Lords of the Underground, Beat Assaillant) Snoop Dogg.
Στο Μονιτορ Φεστ θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τον νεο τους δίσκο, που συνδυάζει χιπ χοπ με ρεμπέτικα ακούσματα.

Δημήτρης Σιδερης

Ενα solo performance με ενα πρωτότυπο όργανο – το ηλεκτρικό λαούτο – που συνδυαζει τον παραδοσιακό με τον ηλεκτρικό ήχο. Στην ερμηνεία συνυπάρχουν μελωδίες από την δημοτική παράδοση, με τα στοιχεία του αυτοσχεδιασμού και την επεξεργασία του ήχου μέσω των pedal effects, δημιουργώντας ένα ηχητικό περιβάλλον-σημείο συνάντησης, παλαιών και νέων μουσικών αναφορών.
Ο Δημήτρης είναι επίσης υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα την κρητική μουσική ταυτότητα και μετέχει στα συγκροτήματα Daulute & Babel Trio. Αυτή την εποχή αναμένεται η πρεμιέρα ενός μουσικού ντοκιμαντέρ ελληνογερμανικής παραγωγής με θέμα τη δουλειά του

Για περισσότερες πληροφορίες monitorfest.gr

Προπώληση εισιτηρίων φεςτιβάλ:
τιμές –
Εισιτηριο ημέρας (συναυλίες και εκθέσεις) προπώληση 16 ευρω στην πόρτα 20 ευρώ
Εισιτήριο ημέρας (συναυλίες εκθεσεις και θεατρο/χορος) προπώληση 19 ευρω / στην πορτα 23 ευρω
Εισιτήριο τριημέρου : 32 ευρώ ( συναυλίες και εκθέσεις) & 45 ευρώ (όλες οι συναυλίες, οι παραστάσεις θεατρου / χορού και οι εκθέσεις )

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Βιβλιοπωλείο Λέξις (Οδ Εβανς), Cafe Crop, viva.gr
ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ και υπόλοιπη Κρήτη: viva.gr, καταστήματα Public

fb