Συνέλαβαν πασίγνωστο Ηρακλειώτη επιχειρηματία στα Χανιά και αυτός … έβαψε τα κρατητήρια !

voutsalasΠέρασε λίγες ώρες στα κρατητήρια Χανίων ανταποδίδοντας τη … φιλοξενία με τον δικό του μοναδικό τρόπο δείχνοντας την ευαισθησία και την ανθρωπιά του!

Τον έβαλαν στα κρατητήρια εξ αιτίας μιας παρεξήγησης και εκείνος ανέλαβε τις εργασίες για τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό τους !

Ο λόγος για τον γνωστό Ηρακλειώτη δύτη και επιχειρηματία Μανώλη Βουτσαλά που πριν από λίγο καιρό πέρασε λίγες ώρες στα κρατητήρια Χανίων ανταποδίδοντας τη … φιλοξενία με τον δικό του μοναδικό τρόπο δείχνοντας την ευαισθησία και την ανθρωπιά του !

Ο κ. Βουτσαλάς έχει αναλάβει τις εργασίες εμπλουτισμού της παραλίας στη Γεωργιούπολη σε μια από τις επισκέψεις του στην περιοχή και ενώ ο ίδιος βούτηξε για να δει εάν υπάρχει άμμος στο βυθό, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, συνελήφθη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Μάταια προσπαθούσε ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας να τους εξηγήσει πως ό,τι γινόταν ήταν σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο !

Ο ίδιος βλέποντας την άθλια κατάσταση που επικρατούσε στα κρατητήρια αποφάσισε να αναλάβει δωρεάν τις εργασίες για το βάψιμο και τον καθαρισμό τους.

«Οταν μπήκα, διαπίστωσα ότι τόση βρωμιά, τόση μπόχα δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Πώς είναι δυνατόν να ζουν εκεί άνθρωποι; Τα στρώματα ήταν μαύρα και καμένα. Οι τοίχοι το ίδιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι τους χωρίζουν τα κάγκελα και θα αρρωστήσουν κι εκείνοι αναπνέοντας αυτή τη βρωμιά».
Ο κ. Βουτσαλάς σκέφτηκε τότε να μιλήσει με το διοικητή και να του δώσει την άδεια να το βάψει. «Ο άνθρωπος μπορεί να νόμιζε ότι έψαχνα για δουλειά, για να βγάλω χρήματα. Όμως τον διαβεβαίωσα ότι θα αναλάβω τα έξοδα».

Πράγματι, ο ίδιος με έξι ακόμη άτομα και έχοντας αγοράσει 160 κιλά πλαστικό οικολογικό χρώμα, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο για να πάνε να καθαρίσουν και να βάψουν το χώρο των κρατητηρίων. «Οι τρεις έξυναν τους τοίχους και οι άλλοι τρεις έβαφαν. Περάσαμε του τοίχους τρία χέρια τον καθένα. Άλλαξε η εικόνα των κρατητηρίων, έπαψε να μυρίζει αυτή η απαίσια μυρωδιά.

cretalive.gr