Εκδηλώσεις και δράσεις στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων – 15 & 18/5

mouseioΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων (18 Μαΐου) με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» με τις εξής δράσεις:

1. «Ένα κλικ και μια ιστορία». Σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά.
(Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 10.00-12.00)

Στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (Σκρα 11-13, Χαλέπα) διοργανώνεται σεμινάριο φωτογραφίας για μαθητές Ε΄, Στ΄ τάξης Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου.

Τα παιδιά, αφού παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο βασικών αρχών της καλλιτεχνικής φωτογραφίας από μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Χανίων (ΛΕ.Φ.ΚΙ),θα κάνουν ένα σύντομο οδοιπορικό σε επιλεγμένα μνημεία γύρω από το μουσείο, μέσα από τα οποία θα ανακαλύψουν την ιστορία τους και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στο μουσείο, την προβολή των φωτογραφιών τους και την απονομή αναμνηστικού διπλώματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μαθητές να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή είτε κινητό με δυνατότητα λήψης ψηφιακών φωτογραφιών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

2. «Γλυκά ακουμπήστε στην κουπαστή». Μουσική παράσταση με τη μουσικοθεατρική ομάδα Passe-pARTout.
(Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 20.15 ακριβώς)

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (Σκρα 11-13, Χαλέπα) Διάρκεια 40΄

3. «Ένας αλλά λέων… παιχνίδια και ιστορίες με ζώα στο μουσείο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.
(Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρες 9.00-13.00)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (Α΄ και Β΄ δημοτικού) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 28).

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Στις 18 Μαΐου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 28) είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2821044418, 2821094487